Barış Pınarı Harekatı'na ilişkin Beşar Esad ilk kez konuştu!

Barış Pınarı Harekatı'na ilişkin Beşar Esad ilk kez konuştu!

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Türkiye'nin düzenlediği Barış Pınarı Operasyonu'na ilişkin ilk kez açıklamada bulundu. RT televizyona röportaj veren Esad, AB'nin mültecilerden değil, Suriye'de desteklediği teröristlerden korkması gerektiğini söyledi

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Türkiye'nin teröristlere karşı Suriye'de düzenlediği Barış Pınarı Operasyonu'na ilişkin ilk kez açıklamada bulundu. RT televizyona röportaj veren Esad, AB'nin mültecilerden değil, Suriye'de desteklediği teröristlerden korkması gerektiğini söyledi

RT televizyonundan Afshin Rattansi'ye konuşan Suriye Devlet Başkanı, Avrupa ülkelerinin Ankara'nın mültecileri Avrupa'ya göndereceğinden korktuğunu ama Suriye'de teröre sponsor olmaya devam ederek ikiyüzlü davrandıklarını söyledi. 

Esad, Avrupa ülkelerinin Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Suriyeli mültecileri serbest bırakma tehididiyle değil, Avrupalı müttefiklerle bağlantısı olan yüz binlerce terörist konusuyla ilgilenmeleri gerektiğini söyledi. 

Esad, "Teröristleri doğrudan desteklerken, çoğunluğu ılımlı, birkaçı terörist olan bu birkaç milyondan nasıl korkarsınız? Bu teröristlerin belki on bin, belki de yüz binlercesi Suriye'de ve siz onların ülkelerinize geri dönmelerinden korkmuyor musunuz?" ifadelerini kullandı.

Esad, Afshin Rattansi'ye, savaşın yıktığı ülkeden kaçanlar arasında aşırılık yanlıları olmasına rağmen, daha sert ve olayı 'patronlarına' döndürebilecek sertleşmiş teröristlerin aksine, mültecilerin çoğunluğunun akut tehdit oluşturmadıklarını söyledi. 

Esad, "Diyelim ki Suriyelileri ve diğer mültecileri geri göndermek Avrupa için tehlikeli. Avrupa için asıl tehlike, Suriye'deki teröristleri desteklemektir, bu en tehlikeli kısımdır." dedi.

Esad, Avrupa ile Türkiye arasındaki ilişkinin aşk ve nefrete dayalı olduğunu söyleyerek, "Aslında, Erdoğan ile AB arasındaki ilişki iki yollu: ondan nefret ediyorlar ama onu istiyorlar." şeklinde konuştu.

Beşar Esad Barış Pınarı Harekatı Suriye haberler mülteci