Bangladeş'te Hamoon fırtınası: 1,5 milyon kişi tahliye edildi

Bangladeş Dünya haberleri Sel Felaketi
Bangladeş'te Hamoon fırtınası: 1,5 milyon kişi tahliye edildi

Bangladeş'te 1,5 milyon kişi Hamoon siklonu fırtınasında korunmak için riskli bölgelerden tahliye edildi. Bangladeş Afet Yönetimi ve Yardımı Bakanı Rahman, siklon fırtınasının gece geç saatlerde başlamasının beklendiğini, sabaha kadar geçmesinin muhtemel olduğunu bildirdi.

Bangladeş'te 1,5 milyon kişi Hamoon siklonu fırtınasında korunmak için riskli bölgelerden tahliye edildi

Bangladeş Afet Yönetimi ve Yardımı Bakanı Enamur Rahman, riskli bölgelerden yaklaşık 1,5 milyon kişinin tahliye edilerek belirlenen yerlere yerleştirildiğini ve siklon fırtınasının gece geç saatlerde başlayıp yarın sabaha kadar Bangladeş kıyılarından geçmesinin muhtemel olduğunu kaydetti.

Bangladeş Meteoroloji Departmanından yapılan açıklamada ise Hamoon'un Bhola bölgesi yakınlarındaki Barishal-Chattogram kıyısında etkili olmasının beklendiği ifade edildi.

Umman'da 4 bin 400 üzerinde kişi barınma merkezlerine sığınarak Tej Kasırgası'nın etkisinden korundu. Resmi açıklamalara göre 30 barınma merkezi halka açıldı.

UMMAN'DA TEJ KASIRGASINDA BENZER ÖNLEMLER GÖZLENDİ

Umman'da etkili olan "Tej Kasırgası" nedeniyle 4 bin 400'ü aşkın vatandaş, insanların barınması için açılan merkezlere sığındı.

Ülkenin resmi ajansı ONA'da yer alan haberde, Umman'ın güneyinde etkisini gösteren Tej kasırgası sebebiyle 30 barınma merkezinin halka açıldığı belirtildi.

Söz konusu merkezlere şu ana kadar 4 bin 471 kişinin sığındığı aktarılan haberde, Zurfar bölgesinde yeni merkezlerin açıldığı ve 15 bin kişilik barınma yeri oluşturulduğu kaydedildi.

Umman makamları, ülkenin orta ve güney kesimleri ile Yemen doğu bölgelerini etkisi altına alan kasırga öncesi vatandaşı uyararak barınma merkezlerini açmıştı.

Zufar bölgesindeki Salale Limanının da 22 Ekim Pazar akşamından itibaren geçici olarak kapatıldığı duyurulmuştu.

 

Kaynak: AA

Bangladeş fırtına