Bakü'de, "Karabağ Zaferi ve Karabağ Şehitleri Şiir Yarışması Ödül Töreni" düzenlendi

Bakü'de, "Karabağ Zaferi ve Karabağ Şehitleri Şiir Yarışması Ödül Töreni" düzenlendi

Azerbaycan'ın Karabağ Zaferi ve Karabağ Şehitleri bir şiir yarışması ile anıldı. Bakü'deki Türkiye Büyükelçiliği'nde düzenlenen törene Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin ve Azerbaycan Cumhuriyeti Başsavcısı Kamran Aliyev de katıldı.

Karabağ Zaferi ve Karabağ Şehitleri şiirlerle, şarkılarla anıldı. 

Azerbaycan Eğitim Bakanlığı ile Türkiye'nin Bakü Büyükelçiliği himayesinde ve TİKA iş birliği ile düzenlenen şiir yarışması sonuçlandı. Törene Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin ve Azerbaycan Cumhuriyeti Başsavcısı Kamran Aliyev de katıldı. 

Törende konuşan Bekir Şahin, "Türkiye Cumhuriyeti kurucusu Ulu Önder Atatürk "Azerbaycan'ın sevinci bizim sevincimiz, üzüntüsü bizim üzüntümüz der." Milli lider Haydar Aliyev de tek millet iki devlet demiştir. Bunun sözde olmadığını Karabağ Savaşı sırasında biz de aynı duyguyla paylaştık" dedi.

Kamran Aliyev de kardeşlik vurgusu yaparak "Azerbaycan için çok önemli olan bu Karabağ Savaşı'nda da Türkiye'nin desteğini hissettik. Ve bu bizim iki liderimiz arasında, hem Azerbaycan Cumhuriyeti'nin lideri Cenap İlhan Aliyev ve Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında, bu seviyede güzel münasebetlerin neticesi olmuştur" diye konuştu.

Bakü'de, "Karabağ Zaferi ve Karabağ Şehitleri Şiir Yarışması Ödül Töreni" düzenlendi - Resim : 1

Lise öğrencilerinin katıldığı yarışmada 659 şiirden 120'si ön elemeyi geçti. 50'sinin yazarı ödüle layık görüldü. Törenin sonunda "Türkiye-Azerbaycan Şarkısı" hep birlikte söylendi. Azerbaycan ve Türkiye bayrakları açıldı. 

Azerbaycan türkiye karabağ zaferi