Bakan Akar'ın tepkisinden sonra Pentagon'dan "güvenli bölge" açıklaması

Bakan Akar'ın tepkisinden sonra Pentagon'dan "güvenli bölge" açıklaması

ABD Savunma Bakanlığı, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın güvenli bölgeye ilişkin "Gerektiğinde kendi göbeğimizi kendimiz keseriz" çıkışından sonra açıklama yaptı. Bakanlık, "Tüm anlaşmaları yerine getiriyoruz" ifadelerini kullandı.

ABD Savunma Bakanlığı'nın (Pentagon) Ortadoğu'dan Sorumlu Müsteşar Yardımcısı Michael Mulroy, düzenlediği basın toplantısında güvenli bölge görüşmelerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

"İLERLEME KAYDETTİK"

Mulroy, Türkiye'nin güvenli bölge konusunda Washington ile ortak çalışmalardan memnun olmadığı konusunda şu değerlendirmeyi yaptı:

"Ben, tüm anlaşmaları yerine getirdiğimizi düşünüyorum. Bunun çalıştığını düşünüyoruz. Bu bir denge. İlerleme kaydettik. Bunlar, karada ve havada ortak devriye faaliyetleri, birlikte çalıştığımız koordinasyon merkezinin oluşturulması. Bunların öne çıkarabileceğimiz şeyler olduğunu düşünüyorum."

BAKAN AKAR NE DEMİŞTİ?

Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) 2019-2020 Eğitim ve Öğretim Yılı Açılış Töreni'nde konuşan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, ABD ile yürütülen güvenli bölge görüşmelerine ilişkin şunları söylemişti:

"Daha önce de ifade ettiğimiz gibi, müzakere ve ortak çalışmalarımıza amaç ve hedeflerimize uygun olduğu sürece devam edeceğiz. Oyalama, geciktirme olursa bu çalışmalar biter. Bunda son derece kararlıyız. Hazırlıklarımızı yaptık. Gerektiğinde kendi göbeğimizi kendimiz keseriz. B ve C planımız da var."

ABD Savunma Bakanlığı pentagon Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar güvenli bölge