BAE'nin ilk astronotunun nasıl ibadet edeceği tartışma konusu oldu!

BAE'nin ilk astronotunun nasıl ibadet edeceği tartışma konusu oldu!

Yaklaşık 4 bin kişi arasından seçilerek Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) ilk astronotu unvanını elde eden askeri savaş uçağı pilotu Hazza El Mansouri'nin tarihi uzay yolculuğu Kazakistan'dan Rus Soyuz roketiyle uzaya fırlatılmasıyla yarın başlıyor.

Yaklaşık 4 bin kişi arasından seçilerek Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) ilk astronotu unvanını elde eden askeri savaş uçağı pilotu Hazza El Mansouri'nin tarihi uzay yolculuğu Kazakistan'dan Rus Soyuz roketiyle uzaya fırlatılmasıyla yarın başlıyor. Ancak Müslüman astronotun nasıl ibadet edeceği tartışma konusu oldu.

Ülkenin İslam İşleri Otoritesi, Mansouri'ye özel ibadet kitapçığı hazırladı.

Kurum, Mansouri'ye namaz kılabilmesi için Mekke saatini takip etmesini önerdi. Namaz kılarken Mekke'ye doğru saf tutmanın gerekliliği anlatıldı, ancak her 90 dakikada Dünya yörüngesinde turlayan ve sıfır yerçekimi olan bir ortamda bulunan astronotlar için bu durum oldukça zor görünüyor. Bu nedenle eğer yapabilirse Dünya'ya yüzünü dönmesini, bunun çok zor olması halinde herhangi bir yönde ibadet etmesi tavsiye edildi.

Kitapçıkta nasıl abdest alacağı bilgisine de yer verildi. Uluslararası Uzay İstasyonu'nda günlük ihtiyaçlar için su bulunduğu belirtilirken, yeterli gelmemesi durumunda su yerine taş veya kum kullanılması önerildi.

Kitapçığa göre, ayrıca uzayda olmak ramazan ayının yükümlülüklerini yerine getirmemek anlamına gelmiyor. Buna göre Mansouri'nin uzayda olduğu süre boyunca oruç tutması bekleniyor. Ancak Mansouri sadece sekiz gün uzayda kalacağı, Ramazan ayı geçtiği için oruç kısmı onun için geçerli olmayacak. Mansuri'nin 3 Ekim'de dönmesi planlanıyorç

Birleşik Arap Emirlikleri BAE astronot