Babası koronavirüsten karantinaya alınınca hayatını kaybetti

Babası koronavirüsten karantinaya alınınca hayatını kaybetti

Çin'de koronavirüs salgını nedeniyle son 24 saatte 43 can kaybı, 1982 yeni vaka tespit edildi. Çin'in Hubei eyaletinde 16 yaşındaki beyin felçli bir genç, ailesi karantinaya alınıp 6 gün evde yalnız kalınca hayatını kaybetti

Çarşamba günü 17 yaşındaki Yan Cheng'in yatağında ölü bulunması üzerine yetkililer soruşturma başlattı.

Yan Cheng'in babası ile 11 yaşındaki otizmli kardeşinin 6 gün önce koronavirüs şüphesiyle karantina altına alınmasının, kız kardeşinin de hastanede refaket etmesinin ardından, engelli gencin evinde yalnız kaldığı, karantina altındaki babanın sosyal medyadan durumu anlatarak yardım istemesine karşın, eve giden yerel yetkililerin gence 6 gün içinde yalnızca 2 kez yemek verdikleri iddia edildi. 

Yan Cheng'i bu süre içinde teyzesinin ziyaret ettiği, ancak onun da sağlık sorunları nedeniyle son 3 gün içinde ziyaret gerçekleştiremediği ifade edildi. 

Babası koronavirüsten karantinaya alınınca hayatını kaybetti - Resim : 1

YENİ TİP KORONAVİRÜS SALGINI 

Yeni tip koronavirüs, ilk olarak Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde 12 Aralık'ta tespit edilmişti. Vuhan Belediyesi Sağlık Komisyonu, 31 Aralık'ta kentteki Huanan Deniz Ürünleri Pazarı ile teması bulunan 27 kişide daha "gizemli" hastalığın görüldüğünü açıklamış ve pazarı kapatmıştı.

Ülkede yeni tip koronavirüse yönelik yürütülen bilimsel çalışmalarda virüsün genetik dizininin Çin'e özgü yarasa ve yılan türlerinden kaynaklandığına dair ilk sonuçlar elde edilmiş, daha sonra salgın sona erinceye kadar ülkede yabani hayvan ticareti yasaklanmıştı. 

Virüsün kısa sürede Vuhan'dan diğer kent ve eyaletlere sıçraması nedeniyle 22 Ocak'tan bu yana başta Vuhan olmak üzere Hubey eyaletine bağlı irili ufaklı 17 kentte toplu ulaşım durdurulmuştu.

koronavirüs Çin Vuhan Hubei