Azize Barbara heykeli, kentin üzerinde helikopterle tur attı

İtalya koronavirüs

İtalya'da Noel Bayramı'nın koronavirüs (Kovid-19) önlemleri kapsamında iptal edilmesi sonucu, Azize Barbara heykeli, itfaiye helikopteriyle Rieti kenti üzerinde tur attı.

Birçok Avrupa ülkesinde Noel kutlamaları dünyayı etkisi altına alan koronavirüs (Kovid-19) salgını gölgesinde kutlanacak. Orta İtalya'nın Rieti kasabasındaki itfaiyeciler, koronavirüs nedeniyle Noel Bayramı'na ilişkin kutlamaların iptal edilmesi sonucu Azize Barbara heykelini helikopterle taşıdı. 

İtfaiye helikopterin kapısına heykeli bağlayan itfaiyeciler, kendin üzerinde tur attırarak halkın heykeli görmesini sağladı. İnanışa göre, Azize Barbara hem itfaiyecilerin hem de Rieti kasabasının koruyucu azizidir. 

Hristiyan dünyasında ‘ilk azize’ olarak kabul edilen Santa Barbara, İzmit'te hapsedildiğine inanılan tarihi surlarda da dualarla anıldı. Ayinde konuşan Peder Dimitri Mayoğlu, Azize Barbara’nın "azize" olarak salgın hastalıkları iyileştirme özelliği olduğunu öne sürüp "Umarız bu özelliğini dualarımızın karşılığında bize verir. Ülkemizi ve bütün dünyayı pandemiden kurtarır ve Allah’a bizim için aracılık eder" dedi.

İTALYA'DA KARANTİNA UYGULAMALARI

İtalya, Noel tatillerindeki katı koronavirüs engellerinin bir parçası olarak 21 Aralık'tan 6 Ocak'a kadar bölgeleri arasında seyahati yasaklıyor. Ülkede ayrıca 22:00-05:00 arasında sokağa çıkma yasağı da uygulanacak. Restoranlar bazı bölgelerde 18:00'e kadar açık kalabilecek ancak ülkenin diğer bölgelerinde sadece paket servislere izin veriliyor. Kayak pistleri ise 7 Ocak'a kadar kapalı kalacak. İtalya, pandeminin başlamasından bu yana 993 ölümle en yüksek günlük Covid ölüm oranını geçtiğimiz günlerde açıkladı.

İtalya’da son 24 saatte 24 bin 99 yeni koronavirüs vakasının tespit edildiği ve 814 kişinin daha virüsten yaşamını yitirdiği açıklandı. Ülkedeki toplam vaka sayısı 1 milyon 688 bin 939’a, toplam can kaybı ise 58 bin 852’ye ulaştı. Ülkede toplamda 872 bin 385 kişinin virüsü yenerek iyileştiği ve 757 bin 702 de aktif vaka olduğu bildirildi.

 

 

Kaynak: DHA

İtalya