Azerbaycan'dan Ermenistan'a uyarı! Ceyhun Bayramov: Karşı taraf mutabakata tam uyum sağlamalı

Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov, büyükelçiler konferansına katılmak için geldiği Ankara'da gazetecilerle buluştu. Bayramov, Türkiye öncülüğünde yapılan mutabakata Ermenistan tarafının tam uyum sağlaması gerektiğini belirtti.

Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov, Büyükelçiler Konferansı'na katılmak için geldiği Ankara'da gazetecilerle bir araya geldi, soruları yanıtladı.

Bayramov'un gündeminde Zengezur Koridoru ve Londra'daki Azerbaycan elçiliğine yönelik saldırı da vardı.

Zengezur Koridoru konusunda, Ermenistan'ın sorun çıkarması durumunda bir alternatifin daha olduğunu belirten Bayramov, "Azerbaycan'ın Ermenistan'dan geçmeden, Aras Nehri'ni geçerek İran üzerinden Nahçıvan'a ulaşacağı bir alternatifi vardır" dedi.

Azerbaycan'ın büyükelçilikler konusunda kendi ülkesinde gösterdiği hassasiyeti başka ülkelerden beklediğini bildiren Bayramov, "İngiltere'den birinci talebimiz bu gibi durumun bir daha tekrarlanmaması için ciddi garanti verilmesidir" dedi.

ERMENİSTAN'A UYARI: MUTABAKATA TAM UYUM SAĞLAMALI

Normalleşme sürecinde Azerbaycan'ın beklentilerini de sıralayan Bayramov, Türkiye öncülüğünde yapılan mutabakata Ermenistan'ın tam uyum sağlaması gerektiğini belirtti. Bayramov, "Burada seçici bir yaklaşım olmaz. En ciddi konu Ermenistan askeri güçlerinin tam şekilde Karabağ'dan çıkarılmasıdır" dedi.

Bayramov, Türkiye ve Azerbaycan kardeşlik bağlarının verdiği güvenin tüm Azerbaycan halkına mutluluk verdiğini de yineleyerek Şuşa Beyannamesi ile iki ülkenin resmi olarak müttefiklik seviyesine geldiğini dile getirdi.

 

Kaynak: Haber Global TV

Azerbaycan Ceyhun Bayramov Ermenistan