Azerbaycan-Ermenistan cephe hattında 12. gün... Ermenistan'dan sivillere füzeli saldırı

Azerbaycan-Ermenistan cephe hattında 12. gün... Ermenistan'dan sivillere füzeli saldırı

Azerbaycan-Ermenistan cephe hattında çatışmalar 12. gününde devam ediyor. Ermenistan ordusu bu sabah, cephe hattındaki sivil yerleşim birimleriyle, cepheden 50 km uzaklıktaki Gence kentine yeniden saldırı düzenledi.

Azerbaycan Savunma Bakanlığının açıklamasına göre, Ermenistan silahlı kuvvetleri Terter, Ağcabedi, Berde, Goranboy ve Ağdam bölgelerinin köylerini dün geceden beri füze ve ağır silahlarla vuruyor. Goranboy'a roket düşmesi sonucu bir sivil hayatını kaybetti.

Cephe hattında uzaktaki Gence kentine yeniden füze atıldı.

Saldırılar sonucu şu ana kadar 30 Azerbaycanlı sivil yaşamını yitirdi. 143 kişi yaralandı.

Aralarında kadın ve çocuklar da var. 400'den fazla ev kullanılamaz halde...

Azerbaycan ordusu saldırılara meşru müdaafa ve sivil halkı koruma hakkı temelinde karşılık veriyor. Operasyonlarda uluslararası hukuk gereği sadece askeri hedefler vuruluyor.

Azerbaycan ordusunun ilerleyişi karşısında direnemeyen Ermenistan ordusunda kaos hakim.. Ermeniler dün kendi tanklarını vurdu. Şu ana kadar Ermenistan'a ait 250 tank ve zırhlı araç, 270 top ve füze sistemi, 60 hava savunma sistemi imha edildi. Ayrıca 11 komuta ve gözlem mıntıkasıyla 8 mühimmat deposu kullanılamaz hale getirildi. Ermenistan'ın bir s-300 hava savunma sistemi de yok edildi.

Cephe hattında çatışmalar 27 eylül günü Ermenistan'ın saldırısı üzerine başladı.

Azerbaycan askerleri şu ana kadar bir kent ve bir kasaba dahil 28 yerleşim birimini işgalden kurtardı.

Kaynak: Haber Global TV

Azerbaycan Ermenistan