Ayrılıkçı Transdinyester, Ukrayna'dan bölgelerine ateş açıldığını iddia etti

Rusya Ukrayna Savaşı Ukrayna
Ayrılıkçı Transdinyester, Ukrayna'dan bölgelerine ateş açıldığını iddia etti

Moldova'nın Ukrayna sınırında yer alan ayrılıkçı ve Rusya yanlısı Transdinyester bölgesi İçişleri Bakanlığı, evlerin ve mühimmat deposunun bulunduğu köye bugün sabah saatlerinde ateş açıldığını iddia etti.

Bakanlık detay vermediği saldırıda can kaybı oluşmadığını belirtirken, Cobasna köyü üzerinde gece boyunca Ukrayna'dan kalkan insansız hava araçlarının da tespit edildiğini bildirdi.

Rusya'nın Sovyetler Birliği'nin dağılmasından bu yana ayrılıkçı bölgede askeri üssü bulunuyor. Ukrayna, Rusya'nın buradaki askeri üssünü kullanarak Şubat ayında başlayan işgalde yeni bir cephe açacağından endişeleniyor.

Üst düzey bir Rus askeri yetkili, geçen hafta Ukrayna'nın güneyini tamamen ele geçirmeyi amaçladıklarını söylemişti.

Transdinyester'de dün ve Pazartesi günü de çeşitli saldırılar meydana gelmişti.

Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov bölgede gerçekleşen olayları yakından takip ettiklerini ve yaşananların ciddi endişe yarattığını söylemişti.

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock Alman parlamentosunda yaptığı konuşmada Moldova'da durumunun "son derece kritik olduğunu" söylerken Transdinyester'deki saldırıların arkasında kimin olduğunun henüz netlik kazanmadığını söyledi.

Ukrayna Savunma Bakanı Yardımcısı Hanna Malyar da, Rusya'nın Transdinyester üzerinden Moldova ya da Ukrayna'ya saldırmaya hazır olduğunu söyledi.

 

Kaynak: Reuters

Transdinyester Moldova ukrayna Rusya Ukrayna savaşı