Ayine katıldı, 180 kişi karantinaya alındı

Ayine katıldı, 180 kişi karantinaya alındı

ABD'nin California eyaletinde koronavirüs taşıyan bir kişinin kilise ayinine katılmasının ardından 180 kişi karantinaya alındı.

ABD'nin California eyaletinde Anneler Günü'nde kilise ayinine katılan bir kişinin ertesi gün yaptırdığı koronavirüs testi pozitif çıktı. Butte County Kamu Sağlığı Kurumu tarafından yapılan açıklamada, korona pozitif olan kişinin şu anda evinde karantinada olduğu ve ayine katılan 180 kişinin virüs bulaşma riskine karşı kendilerini karantinaya almaları için talimat verildiği ifade edildi. Açıklamada, ayine katılan herkese test yapılması amacıyla çalışmaların başlatıldığı kaydedildi.

Butte County Kamu Sağlığı Kurumu açıklamasında, valilik emrine rağmen ayin düzenleyen kiliseyi kınayarak, yasağa rağmen düzenlenen ayinin sağlık yetkililerinin saatlerine mal olacağını ve mali bir yük getireceğini belirtti.

Koronavirüs kısıtlamalarının kademeli olarak kaldırıldığı California'da, yüz yüze yapılan dini toplantılar için ise yasak devam ediyor.

ABD'de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 854 artarak 90 bin 996'ya yükseldi. ABD'de virüs bulaşan kişi sayısı son 24 saatte 19 bin 803 artarak 1 milyon 529 bin 144'e ulaştı.

California ABD koronavirüs ayin kilise haberler