Avustralya kıtasındaki yangının inanılmaz görüntüsü

Avustralya kıtasındaki yangının inanılmaz görüntüsü

NASA'nın paylaştığı Avustralya kıtasında yaşanan yangınların 3 boyutlu sistemle birleştirilen ürkütücü görüntüler dikkat çekti. Kıtada yaşanan yangınlarda şu ana kadar 23 kişi hayatını kaybetti, 1500 ev yanarak kül oldu

Avustralya'da geçen hafta başlayan yangınları söndürme çalışmaları devam ediyor. 23 kişinin hayatını kaybettiği yangınlar 1500 evi de küle çevirdi. Artan hava sıcaklığı ve şiddetli rüzgarın çalışmaları olumsuz etkilediği bildirildi. Öte yandan NASA'nın paylaştığı bir görüntü felaketi gözler önüne serdi.

Avustralya'da yön değiştiren kuvvetli rüzgarın, itfaiyecilerin ülkenin güneydoğusunda kontrol altına alınamayan yangınlara müdahale çabalarını zorlaştırdığı ve yangınların yayılması riskini artırdığı bildirildi.

BBC'nin haberine göre, Avustralya'da eylülden bu yana orman ve çayırlık alanlarda etkili olan ve zaman zaman yerleşim alanlarına da sıçrayan yangınlara müdahale, artan hava sıcaklığı ve şiddetli rüzgarın etkisiyle güçleşiyor.

Yangının ne denli yayıldığı ise NASA'nın paylaştığı uydu görüntülerinde böyle görüldü.

Avustralya kıtasındaki yangının inanılmaz görüntüsü - Resim : 1

Yine NASA'ya ait verilerin 3 boyutlu sistemle bir tasarımcı tarafından birleştirilen görüntülerinde son 1 ay içerisindeki yangınların çıkış noktaları böyle görülüyor.

Avustralya kıtasındaki yangının inanılmaz görüntüsü - Resim : 2

Avustralya