Avustralya'daki yangınlarda umut veren görüntü

Avustralya'daki yangınlarda umut veren görüntü

Eylül ayından bu yana etkisini sürdüren yangınlar nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının 26'ya yükseldiği Avustralya'da, yarım miyar civarında hayvan da telef olmuştu. Ancak New South Wales eyaletinde ağaç gövdesinde bile dallar filizlendi.

Avustralya genelinde aylardır kontrol altına alınamayan yangınlar nedeniyle 10 milyon hektara yakın alan ve 2 bini aşkın ev kül olurken, yarım miyar civarında hayvan da telef oldu.

Victoria eyaleti Başbakanı Andrews, yangınların yerleşim yerlerine yaklaşmasıyla yaklaşık 4 bin kişinin deniz kenarlarına sığındığı Mallacoota dahil altı bölge ve tatil köyü için geçen hafta "felaket durumu" ilan etmişti. 

Yeni Güney Galler ve Victoria eyaletlerindeki yangınlarda binlerce kişi bulundukları yerleri terk etmişti.

Güney Avustralya'da da su kaynaklarını tükettiği gerekçesiyle yaklaşık 10 bin yabani devenin helikopterlerden ateş edilerek itlaf edileceği bildirilmiş, katliama bazı atlar da dahil edilmişti. Avustralya'da yabani deve sayısının 1,2 milyondan fazla olduğu belirtiliyor.

Avustralya'daki yangınlarda umut veren görüntü - Resim : 1

New South Wales eyaletinde ateşin yok ettiği ormanlarda sağ kalan en küçük ağaç gövdesinde bile dallar filizlenip, toprak çiçeklendi. Bu görüntüler bir nebze umut oldu.

Avustralya Avustralya yangın