Avustralya'da 2 milyar dolarlık savaş gemisinin askeri töreninde 'twerk' krizi

Avustralya Savunma Kuvvetleri'nin yeni gemisi için düzenlenen törende kriz yaşandı. Törende twerk dansı yapıldı, milletvekili Phillip Thompson, yaşananları rezalet olarak nitelendirirken, yaşanan durum tartışmalara neden oldu

Avustralya’da Savunma Kuvvetleri'nde bağlı HMAS Supply savaş gemisi için düzenlenen tören ülkeyi karıştırdı. Geminin idaresinin Avustralya Savunma Kuvvetleri’ne (ADF) geçmesi üzerine yapılan törene ‘twerk’ yapan kadın dansçılar damga vurdu.

Avustralya Genel Valisi David Hurley ve Avustralya Savunma Kuvvetleri Komutanı Angus Campbell’in de bulunduğu törende dansçılar tüm hünerlerini sergiledi. Hurley ve Campbell, törenle ilgili rahatsızlıklarını açıkça belli ettiği vurgulandı.

Üst düzey askerlerin olduğu törende, bir anda hip hop müzik eşliğinde, dansçılar twerk yapmaya başladı, Avustralya'nın 2 milyar dolarlık  gemisinin tanıtımı için toplanılmışken, bir anda öfkeye dönüştü. 

ABC News’a konuşan Liberal Ulusal Parti milletvekili Phillip Thompson, yaşananların rezalet olduğunu söyleyerek, "ADF’nin standartlarını düşünürsek bir gemi için yapılan törende beklentiler daha farklı oluyor. ADF Komutanı, Parlamento üyeleri, Avustralya Genel Valisi herkes orada. Böyle bir ortamda twerk yapmanın uygun olmadığını düşünüyorum" dedi.

Yedi kadından oluşan dans grubu, dar siyah şortları ve kırmızı üstleriyle yepyeni gemi HMAS Supply önünde dans şovunu gerçekleştirdi.  101 Doll Squadron adlı grubun müstehcen şovunun Kraliçe'nin Avustralya'daki temsilcisi David Hurley tarafından da izlendiğini gösteren raporun yayınlanmasıyla tartışma daha da büyüdü.

Avustralya Başbakanı Scott Morrison hayal kırıklığına uğradığını söyledi. 

2018’de yapımı tamamlanarak suya indirilen geminin Avustralya’da insani yardım operasyonlarında kullanılması planlanıyor.

Kaynak: Haber Global TV

Avustralya