Artan grip vakaları sonrası maske zorunluluğu geldi!

İstanbul / haberglobal.com.tr
Dünya haberleri Viral videolar İspanya koronavirüs

İspanya hızla artan grip ve koronavirüs vakalarına karşı harekete geçti. Ülke genelinde sağlık tesislerinde maske takılması zorunlu hale getirildi.

Vakalar arttı, maskeler geri döndü. İspanya artan grip ve koronavirüs vakalarıyla mücadele ediyor. Hızla artan hasta sayısı hükümeti harekete geçirdi. Hastane ve kliniklerde maske takılması zorunlu hale getirildi.

İspanya'da bazı bölgelerdeki hastanelerde maske zorunluluğu bir süredir yürürlükteydi. Uygulamanın ülke geneline yayılması için hükümetle yerel yönetimler arasında görüşmeler sürüyordu.

İspanya'da grip ve koronavirüs vakaları rekor seviyelere çıktı. Devlet destekli 3. Carlos Sağlık Enstitüsüne göre 2023'ün son haftasında grip vakalarında yüzde 75 artış kaydedildi.

Her 100 bin kişiden 4 bin 383'ü hasta. Özellikle Noel tatilinin vaka artışında etkili olduğu ifade ediliyor. Koronavirüs vakalarındaysa hızlı artış dengelendi. Testlerin sadece yüzde 10'u pozitif çıkıyor. Ancak özellikle yaşlı kişilerin hastaneye başvurma sayısında artış var.