Yüzlerce arı tarafından sokulan adam hayatını kaybetti

Yüzlerce arı tarafından sokulan adam hayatını kaybetti

ABD'nin Arizona eyaletinde Tucson şehri yakınlarında bir arı süresi tarafından yüzlerce kez sokulan adam hayatını kaybederken, iki kişinin de hastanede tedavi altına alındığı belirtildi.

The Guardian’da yer alan habere göre, Arizona’nın Tucson şehri yakınlarında yetkililer en az altı kişinin birden bir arı sürüsü tarafından defalarca kez sokulduğunu açıkladı. 

Yangın Departmanı tarafından yapılan açıklamada üç kişinin "yüzlerce defa sokulduğu" belirtiliirken, hemen tedavi altına alındıkları açıklandı. Bir kişinin ise hayatını kaybettiği duyuruldu. Hayatını kaybeden kişinin arı sokması sebebiyle hemen teşhis edilemediği de eklendi.

Olay yerine giden yetkililer tarafından yapılan açıklamada, "İtfaiye ekibimizden üç kişi de defalarca kez arılar tarafından sokuldu, yaklaşık 60 yerinden sokulan bir arkadaşımız hastaneye kaldırıldı" denildi. 

Arizona’da arı sürüleri zaman zaman tehlikeye neden olabiliyor. 2015 yılında bir adam yaklaşık 1000 defa sokulduktan sonra tedavi altına alınarak kurtulmuştu.

Carl Hayden Arı Araştırma Merkezi’nin aktardığı habere göre, Arizona’daki sürülerin çoğu Afrika bal arılarından oluşuyor. Bu türlerin ölümcül olabileceği belirtiliyor. Merkez, arı sürülerinin genelde yuvaları rahatsız edildiğinde saldırdığını belirtti. Ayrıca Afrika bal arılarının kovanlarını korumak için son derece savunmacı hale geldiklerini, bu durumda davranışlarının da hafif ila şiddetli arasında değişebileceği belirtiliyor. 

Vatandaşlara bölgeden uzak durmaları tavsiye edildi. 

Kaynak: Haber Global TV

Arizona ABD arı sokması