Anonymous nedir, ne demek? Anonymous kimdir? Anonymous ne zaman kuruldu?

Rusya Ukrayna Savaşı
Anonymous nedir, ne demek? Anonymous kimdir? Anonymous ne zaman kuruldu?

Anonymous bir kere daha gündeme geldi. Anonymous'un ne olduğu veya kimlerden oluştuğu merak ediliyor. Anonymous geniş isimsiz bir kolektif olarak her türlü insan kavramını temsil eder. İşte Anonymous nedir şeklinde sorulan soruların detayları cevapları...

Anonymous, dünyaca ünlü bir hacker grubu olarak kısa bir şekilde özetlenebilir. Anonymous, zaman zaman gerçekleştirmiş olduğu eylemler ile gündeme gelmektedir. Anonymous, çeşitli siyasi olayları, genellikle devlet teşkilatlarına ait sitelere saldırılar düzenleyerek protesto eden hacktivist grubu olarak tanınmaktadır. Anonymous eylemleri sayesinde pek çok gizli bilgiye erişmiştir. Anonymous isimli bu grup hakkındaki detaylar, merak edilip araştırılmaktadır.

ANONYMOUS NEDİR?

İlk olarak bir imageboard(imgelerle bir şeyleri anlatan websiteleri) olan 4chan'da 2008 senesinde ortaya çıktı. Bu yıllar içerisinde '4chan' tüm kullanıcılarına anonim olma seçeneği sunarak içinde elliden fazla alt kategoriler ile birlikte insanlara, herhangi bir isim, link veya adres olmadan paylaşımda bulunma olanağı sunmaktaydı.

Anonymous

4chan, düşünce özgürlüğünü ilk kurulduğu zamanlarda desteklese de sonradan hükümet baskısı ile bu politikasından vazgeçmiştir. Anonymous hacker grubunu diğer hacker gruplarından ayıran şey bu grubun daha çok devlet teşkilatlarına ait sitelere saldırılar düzenleyerek çeşitli siyasi olayları protesto etmiş olması olarak ifade edebiliriz.

Anonymous Hacker Grubu'nun farklı bir tarafı daha vardır ki o da tüm faaliyetlerini gizlilik içinde yürütmesi ve içinde de hiyerarşik bir yapısının olmayışıdır. 2008 tarihlerinde 'hacktivist' faaliyetlerini devam ettiren, 'Biz Anonymous'uz. Orduyuz. Affetmeyiz. Unutmayız. Bizi bekleyin' sloganı ile birlikte kendilerini dünyaya duyurmuşlardı.

ANONYMOUS RUSYA DEVLET KURUMLARINA SALDIRDI

Rusya - Ukrayna savaşında sıcak saatler yaşanırken hacker grubu Anonymous, Rusya Savunma Bakanlığı'nı hacklediği bilgisini paylaştı. Bakanlığın resmi sitesine erişim de sağlanamadı. Savunma bakanlığının veri tabanının çökertildiğini açıklayan grup, özel bilgileri indirmek isteyenler için de bir web sayfası linkini paylaştı.

Sadece savunma bakanlığı değil, Kremlin de dahil olmak üzere hükümetin resmi internet sayfalarına erişim sağlanamadı.

Kaynak: Haber Global TV

rusya ukrayna savaşı son dakika