Annesi için 'kadın' oldu, yakayı ele verdi!

Annesi için 'kadın' oldu, yakayı ele verdi!

Brezilya'da 43 yaşında Heitor Schiave isimli bir adam, annesi 3 kez ehliyet sınavını geçemeyince 60 yaşındaki annesinin kılığına girerek, yerine sınava girdi.

Brezilya'da 60 yaşındaki Maria isimli kadın, ehliyet sınavında 3 kez başarısız olunca, 43 yaşındaki oğlu Heitor Schiave annesine yardım etmek için farklı bir yola başvurdu. 

Porto Velho kentinde yaşayan ve araba tamircisi olan Schiave, annesinin yerine 4. kez sınava girmek için çiçekli bluz, etek giyip makyaj yaptı, tırnaklarına oje sürdü. 

ELLERİ 'ELE' VERDİ

Her ayrıntıyı planlayıp düşünen Schiave neredeyse başarılı oluyordu ama bir kadınınkinden aşırı derecede farklı olan elleri ve sesinden şüphelenen müfettiş, kimliğini tekrar kontrol etti.

Polise konuşan Aline Mendonça adındaki müfettiş, "İlk başta anormal gelmedi bana çünkü 5. adayımın sınavını yeni bitirmiştim ve dikkatim biraz dağılmıştı. Ancak arabaya binip son aday olduğunu düşündüğüm kişinin yanında oturunca, o kişinin aslında kadın gibi giyinen bir erkek olduğunu anladım. Kadınsı ve olabildiğince doğal görünmek için elinden geleni yapıyordu. Makyajı gerçekten iyi yapılmıştı ve aşırı derecede iyi gözüküyordu" diye konuştu.

Şüphelenerek kimliğini görmek isteyen Mendonça, "Doğrulamak için kimliğini bana göstermesini istedim ve işte o zaman test için kaydını yaptırdığım kişi olmadığı ortaya çıktı. Daha sonra polisi aradım çünkü yaptığı şey suç olarak bildirilmeli" ifadelerini kullandı.

Kimlikte sahtecilik ve devlet kurumunu aldatma suçlamalarıyla karşı karşıya kalan Schiave, kefaletle serbest bırakılırken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı. 

Sosyal medya kullanıcıları Schiave'ın bu hareketini 'annesini sevdiğinden dolayı yaptığını savunarak' anneleri için aynı şeyi yapacaklarını söyledi. 

Brezilya ehliyet sınavı