Türkiye ABD'den Patriot istedi mi? Açıklama geldi

Türkiye ABD'den Patriot istedi mi? Açıklama geldi

Bloomberg, Türkiye'nin ABD'den Patriot hava savunma sistemi talep ettiğini iddia etmişti. Konuya ilişkin açıklama yapan üst düzey ABD yetkilisi "Patriot talebi aldığımızı biliyoruz ancak şu anda alınmış bir karar olmadığını anlıyoruz" dedi.

Bloomberg, Ankara'nın ABD'den Patriot bataryası istediğini iddia etti. Konuya ilişkin AA muhabirine konuşan bir ABD yetkilisi, "Patriot talebi aldığımızı biliyoruz ancak şu anda alınmış bir karar olmadığını anlıyoruz." ifadesini kullandı. Yetkili, Ankara'nın talebi tam ne zaman Washington'a ilettiğini belirtmezken, "son zamanlarda" ifadesini kullanmakla yetindi. 

BLOOMBERG'TEN 'TÜRKİYE ABD'DEN PATRİOT İSTEDİ' İDDİASI!

NE OLDU?

Bloomberg Haber Ajansı, Çarşamba günü yayımladığı ve Ankara'da bulunan üst düzey bir Türk yetkiliye dayandırdığı haberinde, Türkiye'nin ABD'den iki Patriot bataryası yerleştirmesini istediğini öne sürdü.

Haberde, talebin geçen hafta içerisinde Türkiye'yi ziyaret eden ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey'ye iletildiği ifade edildi.

Türkiye'de ise Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, bir televizyon kanalına yaptığı açıklamada, ABD'nin Patriot desteği verebileceğini vurguladı. 

Türkiye'nin Rusya'dan İdlib'in hava sahasını etkin kullanma talebinin olduğunu vurgulayan Akar, "ABD askerlerinin İdlib'de bizzat sahaya inmesi gibi bir şey yok. "Daha önce hava savunma bataryalarını bize gönderdiler. Çünkü ülkemize karşı hem hava, füze tehdidi var hem de bu konuda daha önce yaşanmış bazı olaylar var. Bu manada bir Patriot bataryası desteği olabilir. Ayrıca bu konuda NATO Genel Sekreterinin de çeşitli açıklamaları var. Stoltenberg de bu konuyu yakinen takip etmekte, onların da bir takım teşvikleri, planları, uygulamaları önümüzdeki günlerde ortaya çıkabilir" dedi.

ABD türkiye patriot