Almanya'nın psikolojisi bozuldu! Çalışanlar sürekli izin raporu alıyor

Almanya Dünya haberleri son dakika
Almanya'nın psikolojisi bozuldu! Çalışanlar sürekli izin raporu alıyor

Almanya'da psikolojik rahatsızlık sebebiyle izin alan sayısında rekor artış gözlemlendi.

Almanya'da küresel krizlerin yanı sıra kişisel krizler de var birçok insan aşırı stres altında hissediyor.

KKH Kaufmännische Krankenkasse'ye göre Almanya'da çalışan insanların psikolojik yükü, 2023 yılının ilk yarısında ciddi şekilde arttı.

Ruh sağlığı bozuklukları nedeniyle meydana gelen işe gelmeme sürelerinin, 100 sigortalı başına 303 güne yükseldiği belirtildi. Bu, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 85 artış anlamına geliyor. Yakın geçmişte böyle bir artış yaşanmamıştı. İlk yarıda 2022'de 164 gün işe gelmeme süresi kaydedilirken, ilk altı ayda 2021'de hala 137 gün olarak belirlenmişti. KKH işyeri psikoloğu Antje Judick "Bu gelişme alarm verici, çünkü şu anda neredeyse 2022'nin tam yılı seviyesine yaklaştık" dedi. 

Geçen yıl, sağlık sigortası şirketi, depresyon, uyum bozuklukları veya anksiyete bozuklukları nedeniyle sigortalı başına 339 işe gelmeme günü kaydetti. 2021 ve 2020'de 287 idi ve pandemi öncesi 2019'da yaklaşık 274 gün idi. Araştırma için KKH, kendi zorunlu ve isteğe bağlı üyelerinin doktor raporlu takvim günlerinin sayısını değerlendirdi. KKH, 1.6 milyondan fazla üyeye sahip olan en büyük ulusal yasal sağlık sigortası şirketlerinden biri olduğunu belirtiyor.

GİDEREK UZAYAN HASTALIKLAR

"Özellikle işe gelmeme süresindeki bu belirgin artış, giderek ağırlaşan, uzun süreli psikolojik hastalık vakalarının arttığını gösteriyor" şeklinde açıklama yapan Judick "Bu endişe verici bir durum ayrıca işsizlik sürelerini dengelemek zorunda kalan çalışanlar açısından da zor, onlar da tükenme kaynaklı psikolojik hastalıklar geliştirebilirler.'' açıklamasında bulundu.

Sağlık sigortası şirketinin talebi üzerine yapılan temsilci Forsa anketine göre;

çalışanların stres seviyesi yüksek. Çalışanların yüzde 90'ı en azından zaman zaman stresli hissetti, bunların yarısı sık sık veya çok sık stresli hissetti.

Neredeyse yüzde 60'ı son bir ila iki yıl içinde artan stresten bahsetti. Eğitim ve mesleğin yanı sıra iklim değişikliği ve enflasyon gibi krizler (ikisi de yüzde 47) kadar, insanların stresli olarak algıladığı şeyler öncelikle yüksek kendi beklentileri (yüzde 51) olduğu belirtildi. Ayrıca sürekli olarak akıllı telefonlar aracılığıyla ulaşılabilir olma durumu (yüzde 37) ve finansal endişeler (yüzde 24) de stres yaratıyor. Neredeyse iki üçü çalışanlar tükenmiş ve bitkin hissediyor, her altı çalışandan biri stres kaynaklı anksiyete durumları altında muzdarip.

Diğer çalışmalar benzer bir tablo ortaya koyuyor: Sigorta şirketi Axa için Ipsos adlı kamuoyu araştırma enstitüsünün Şubat sonunda sunduğu temsilci bir anketine göre, katılımcıların neredeyse üçte biri kendilerini psikolojik olarak hasta olarak tanımlıyor. Yaklaşık yüzde 32'si depresyon, anksiyete veya yeme bozukluğu, obsesif kompulsif bozukluk veya diğer psikolojik hastalıklar altında olduğunu belirtti. Genel olarak, geçen sonbaharda Almanya'da 18 ila 74 yaşları arasında 2000 kişiye çevrimiçi olarak sorular soruldu.

KKH araştırmasına göre, en uzun işe gelmeme süreleri ortalama 112 ve 71 günle tekrarlayan depresyonlar ve depresif epizodlara dayandırıldı. Ancak doktorların en sık teşhis koyduğu durum akut stres tepkileri ve uyum bozukluklarıydı: Bunlar, psikolojik nedenli işe gelmeme sürelerinin en fazla olduğu durumları oluşturuyordu ve burada iş göremezlik oranı en çok yüzde 42 arttı.

Bu, giderek daha fazla insanın "olağandışı baskı, büyük yükler ve sürekli stres altında olduğunu" gösteriyor, dedi Judick. Özellikle pandemide olduğu gibi, özellikle yaşlı bakımı ve sağlık gibi sosyal mesleklerde çalışanlar etkileniyor gibi görünüyor.

Kaynak: Artı49

 

 

Kaynak: Haber Global TV

Almanya almanya iş almanya'da çalışmak Dünya haberleri