Almanya'da 'çocuk parası' kalkıyor

Almanya
Almanya'da 'çocuk parası' kalkıyor
Fotoğraf: DepoPhotos

Almanya'da 2025 yılından itibaren çocuk yardımı sona eriyor. Ancak yoksulluk riski altındaki 5.6 milyon çocuk ve aileleri yardımları daha hızlı, daha kolay ve daha doğrudan alabilecek.

Almanya'da Federal Hükümet, 'çocuk parası' yardımını değiştiriyor ve Almanya'da çocuk yardımını kaldırarak 'temel çocuk güvenliği' sistemi üzerine geçiyor. 2025 yılından itibaren, Almanya'da yoksulluk riski taşıyan 5.6 milyon çocuk ve aileleri, hizmetlerden daha hızlı, kolay ve doğrudan yararlanabilecekler.

Artık tüm çocuk yardımları için tek bir iletişim noktası olacak: Federal İş Ajansı'nın Aile Hizmeti. Bu adım, ebeveynlerin çalışma durumuna bakılmaksızın tüm çocuklara eşit muamele gördüğü anlamına geliyor. Ayrıca, 'temel çocuk güvenliği kontrolü' adını taşıyan sistem, bir ailenin ek çocuk yardımına hak kazanıp kazanmadığını otomatik olarak kontrol edecek.

Federal Devlet, bu değişikliklerle birlikte okula başlangıç paketi oluşturmayı planlıyor ve bu planların uygulanması için "çocuk fırsatları portalı" adlı merkezi bir iletişim ve organizasyon noktası oluşturulacak.

Öte yandan, halihazırda çocuk parası alan ebeveynlerin bu hakları korunacaktır. Şu anda yardımdan yararlananlar, 2025 yılında da bu yardımları almaya devam edecekler ve aynı zamanda yeni temel çocuk güvenliği yardımından da yararlanma hakkına sahip olacaklar.

Kaynak: Diğer

Almanya sosyal devlet