Almanya yine alarmda! Koronavirüsün daha hızlı yayılan türü bu kez hastanede görüldü

Almanya koronavirüs
Almanya yine alarmda! Koronavirüsün daha hızlı yayılan türü bu kez hastanede görüldü

Almanya'nın başkenti Berlin'deki Vivantes Humbold Hastanesi, yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) daha hızlı yayılan türü "B117" nedeniyle karantinaya alındı.

Reinickendorf Sağlık Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Vivantes Humbold Hastanesinde 14 hasta ve 6 sağlık çalışanında Kovid-19'un bir türü olan B117 tespit edilmesinin ardından hasta kabulüne son verildi.

Açıklamada hastanenin karantinaya alındığı belirtilerek, ayakta hasta kabulü de yapılmayacağı kaydedildi.

Virüsün dahiliye ve kardiyoloji birimlerindeki hastalarda tespit edildiği  bildirilen açıklamada, vaka sayısının artmasından endişe duyulduğu ifade edildi.

Hastaneye girişlerde tedbirlerin sıkılaştırıldığı belirtilen açıklamada, klinik personele ise sadece iş yeri ve ev arasında gidip gelme izin verildiği kaydedildi.

ALMANYA'DA MUTASYONA UĞRAMIŞ VİRÜS ARALIK AYINDA GÖRÜLDÜ

Baden Württemberg Eyaleti Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) mutasyona uğramış türünün 20 Aralık'ta İngiltere'den gelen bir kadında tespit edildiği ve bunun Almanya'da bilinen ilk vaka olduğu ifade edilmiş, söz konusu kişiye ülkeye girişinde ve ertesi gün testler yapıldığı ve akrabalarının yanında karantinada bulunduğu aktarılmıştı.

ANTİKOR TESTİNE BAŞLANIYOR

Almanya, eski ABD Başkanı Donald Trump’ın koronavirüsü yenmesine yardımcı olan antikor tedavisini uygulamaya hazırlanıyor.

Jens Spahn, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele kapsamında 200 bin doz antikor ilacı satın alındığını bildirdi.

Sağlık Bakanı Spahn, Bild am Sonntag gazetesine yaptığı açıklamada, 400 milyon euro karşılığı 200 bin doz antikor ilacı satın alındığını belirterek, ilaçların gelecek hafta ihtisas hastanelerine dağıtılacağını kaydetti.

Ülkesinin bu ilacı Avrupa Birliğinde kullanan ilk ülke olacağına dikkati çeken Spahn, "Antikor pasif bir aşı gibi çalışıyor. Bu antikorların uygulanması, erken dönemde yüksek riskli hastalara yardımcı olabilir." ifadesini kullandı.

Alman medyasında yer alan haberlerde ise satın alınan antikor ilacının, ABD ilaç şirketi Eli Lilly tarafından geliştirilen Bamlanivimab ve yine ABD'li üretici Regeneron'a ait aynı anda uygulanan Casirivimab ile İmdevimab olduğu aktarıldı.

Antikor ilaçlarının önümüzdeki hafta üniversite hastanelerine dağıtılacağını belirten Spahn, Almanya'nın pandemiyle mücadelede bu yöntemi kullanan ilk Avrupa Birliği (AB) ülkesi olacağını ifade etti. İlaçları tedarik edecek üretici firmayı açıklamayan Spahn, bunun Trump'a verilen ilacın aynısı olduğunu kaydetti. Spahn, "Bu antikorları yüksek riskli hastalarda erken aşamalarda uygulamak ciddi bir ilerlemeyi önlemeye yardımcı olabilir” dedi.

Ekim 2020’de koronavirüse yakalanan Donald Trump'a ABD’li biyoteknoloji şirketi Regeneron tarafından geliştirilen ve henüz onay almayan REGN-COV2 antikor tedavisi uygulanmıştı.

 

Kaynak: AA