Almanya, İtalya, İspanya ve İsveç anlaştı... Leopard 2 gibi ama farklı!

Almanya İsveç İtalya İspanya
Almanya, İtalya, İspanya ve İsveç anlaştı... Leopard 2 gibi ama farklı!
Fotoğraf: DepoPhotos

Alman ekonomi gazetesi Handelsblatt, Almanya'nın Leopard 2 tankının halefini geliştirmek üzere İtalya, İspanya ve İsveç ile anlaşma imzaladığını bildirdi.

Handelsblatt'ın sektörel ve siyasi kaynaklara dayandırdığı habere göre, proje, Leopard 2 tankını üreten Alman silah üreticileri Krauss-Maffei Wegmann ve Rheinmetall tarafından yürütülecek. Habere göre, projenin finansmanı için Avrupa Savunma Fonu'na başvurmayı planlayan ortaklar, İsveçli Saab ve İtalyan Leonardo'nun da projeye dahil olmasını hedefliyor.

Henüz İspanyol ortağın kimliği açıklanmış değil ve Rheinmetall ile KMW temsilcileri yorum yapmaktan kaçınıyorlar.

Eğer bu haber doğrulanırsa, bu hamle, Fransa ile Berlin arasındaki anlaşmazlıklar nedeniyle bekletilen Ana Kara Muharebe Sistemi (MGCS) projesini etkileyebilir. MGCS projesi, Leopard 2 ve Fransız Leclerc tanklarının 2040'a kadar yerini alması planlanan bir projeydi, ancak tankın özellikleri konusundaki anlaşmazlıklar nedeniyle uzun süre askıya alınmıştı. Paris ve Berlin arasındaki temel anlaşmazlık, tankın özellikleri konusunda yaşanmıştı; Fransa daha hafif bir araç isterken, Almanya daha ağır bir zırhlı araç istiyor.

 

Kaynak: Ajans Bizim

Almanya İsveç askeri teknoloji tank leopard 2 İspanya İtalya