Almanya'da korkutan tablo: 3 ayın en yükseği!

Almanya'da korkutan tablo: 3 ayın en yükseği!

Almanya'da koronavirüs vakalarında üç ayı aşkın sürenin en büyük artışı yaşanırken, Almanya Sağlık Bakanı Jens Spahn ülkenin farklı bölgelerinde tatilden dönen ya da eğlenmek için dışarı çıkan insanların hastalığı yaydığını ifade etti.

Almanya'da yeni tip korona virüs (Covid-19) sayılarında artış devam ediyor. Alman hükümetinin salgın hastalıklarla mücadeledeki bilimsel kuruluşu Robert Koch Enstitüsü (RKI) verilerine göre son 24 saat içinde 1226 yeni vaka açıklanırken toplam vaka sayısı 218 bin 519'a ulaştı. Bu artış 9 Mayıs'tan bu yana yaşanan en yüksek günlük artış oldu.  Almanya'da en son 9 Mayıs tarihinde 1251 enfeksiyon kaydedilmişti.

Bakan Spahn, "Hepimiz birbirimize dikkat etmek zorundayız. Aksi taktirde sayılar katlanarak yükselebilir. Yaşanılan salgın yerel bir durum değildir. Ülkenin genelinde yükseliş görmekteyiz. Çok çok dikkatli olmak zorundayız" dedi.

Hayatını kaybedenlerin sayısı ise vaka sayısına kıyasla düşük olurken, dün 9 kişi salgın nedeniyle hayatını kaybetti. Hayatını kaybedenlerin toplam sayısı 9 bin 207'ye ulaştı.    

"RUSYA'NIN AŞISI YETERİNCE TEST EDİLMEDİ"

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya'nın ilk korona virüs aşısının tescillendiğini açıklamasının ardından Almanya Sağlık Bakanı Jens Spahn yaptığı açıklamada Rusya'nın Covid-19 aşısının yeterince test edilmediğini söyledi.

Bakan Alman basına yaptığı açıklamada "Milyonlarca veya milyarlarca insana erkenden aşılamaya başlamak tehlikeli olabilir, çünkü aşılama eğer yanlış bir şekilde yapılırsa vücudun aşılamanın kabulünü etkileyebilir, Rusya'da aşı ilgili olan bitenlerden şüpheliyim. Temel sorun Rusya bu aşı ile ilgili detaylı bilgi vermedi“ ifadelerini kullandı.

Kaynak: Reuters

Almanya koronavirüs vaka sayısı haberler