Almanya'da bir ilk! Karantina itirazı haklı bulundu

koronavirüs

Almanya'ya diğer ülkelerden gelen kişilere uygulanan 14 günlük karantina uygulamasına ilişkin bir ilk yaşandı. Karantina uygulamasına karşı itiraz eden kişiyi mahkeme haklı buldu.

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınına ilişkin Almanya'da hükümetin 8 Mayıs'tan sonra giren turistlere iki hafta karantinada kalma kararıyla ilgili bir ilk yaşandı. Alman hakim, 8 Mayıs'ta Aşağı Saksonya Enfeksiyon Koruma Önlemleri Yönetmeliğinde bulunan bir paragrafa atıfta bulunarak, İsveç'te bir tatil evi bulunan kişinin 14 günlük karantina itirazını kabul etti.

SADECE HASTA VE HASTA OLDUĞUNDAN ŞÜPHELENİLEN KİŞİLER 

Mahkeme, İsveç'ten geriye dönüp yurda giriş yapacak kişinin on dört günlük karantinaya gitmesine gerek olmadığını onayladı. Şimdiye kadar iş nedeniyle ülkeye giriş çıkış yapmak zorunda kalan kişiler, özel izinle 14 günlük karantina altına alınmıyordu. Mahkeme kararında "Ülkeye girişteki karantina uygulaması yasasının sadece, hasta veya hasta olduğundan şüphelenilen kişilerin karantinaya alınmasını ön görmektedir" ifadeleri kullanıldı.

ALMANYA'DA NORMALLEŞME BAŞLADI

Koronavirüsün neden olduğu can kaybı ve vaka sayısındaki düşüşün ardından önlemlerini gevşeten ülkeler arasında yer alan Almanya'da restoran, kafe ve okullar yaklaşık 8 haftanın ardından yeniden faaliyete geçti. Fiziksel mesafe kurallarının uygulanması zorunlu olan restoranlarda ikiden fazla kişi bir arada oturamayacak ancak aynı evde yaşayan bireyler aynı masada oturabilecek.

MASKE TAKMAK ZORUNLU

Gevşetilen önlemler kapsamında fiziksel mesafe kurallarına uyma; alışverişte, toplu taşımada ve kapalı alanlarda maske takma zorunluluğu devam edecek.

TÜM ÜLKEDE EĞİTİM YENİDEN BAŞLADI

Okullara kısmi geri dönüşün olduğu Almanya'da öğrenciler eğitime kademeli olarak başladı. Ancak öğrenciler haftanın her günü değil okul yönetiminin öğrenciler için belirlediği gün ve saatlerde okula gidebilecek. Bu uygulama ile okullar yasakları kademeli olarak azaltarak, bu süreçte salgının artış ya da azalışına göre sınırlamanın seyrini belirleneceği bildirildi. Öğrenciler okulda maske taşıyacaklar, derslerde ise maske takma zorunlu olmayacak. Ülke genelinde bar, diskotek ve gece kulüplerinin yasakları devam edecek, futbol müsabakaları ise 15 Mayıs tarihinden itibaren seyircisiz oynanmaya başlanacak. 

Almanya karantina mahkeme haberler koronavirüs