Almanya Başbakanı Merkel, AstraZeneca aşısı oldu

Merkel
Almanya Başbakanı Merkel, AstraZeneca aşısı oldu

Almanya Başbakanı Merkel aşı tercihini yaptı. Türk bilim insanlarının geliştirdiği Biontech yerine Astrazeneca aşısını seçip ilk dozunu oldu. AstraZeneca aşısı, kullanımı ciddi yan etkilere yol açtığı gerekçesiyle birçok ülkede askıya alınmıştı.

Almanya Şansölyesi Angela Merkel, Oxford Üniversitesi ve AstraZeneca'nın koronavirüs'e karşı geliştirdiği aşının ilk dozunu oldu.

Merkel'in aşı tercihi Avrupa ülkelerinde geçen haftalarda kan pıhtılaşması vakaları nedeniyle durdurulan daha sonra Avrupa İlaç Kurumu'nun "güvenilir" olduğuna karar verdiği AstraZeneca oldu. 

Merkel aşı olduktan sonra yaptığı açıklamada, "Bugün AstraZeneca'dan ilk aşıyı olduğum için mutluyum. Aşı kampanyasına katılan herkese ve aşılanan herkese teşekkür ederim. Aşılama, salgının üstesinden gelmenin anahtarıdır " ifadesini kullandı.

Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert, Twitter'dan "Dr. Angela Merkel. Doğum tarihi 17.07.1954" yazılı aşı defterinin fotoğrafını paylaştı.

Kanda pıhtılaşmanın ardından kullanımı durduran pek çok ülke Dünya Sağlık Örgütü ve Avrupa İlaç Kurumu'nun onay vermesinin ardından kullanıma dönmüştü.

Avrupa'da kullanımı tamamen durduran tek ülke Danimarka oldu. 

Kaynak: AA

Almanya Başbakanı Merkel