"Almanya Avrupa'nın genelevi haline geldi"

Dünya haberleri Almanya
"Almanya Avrupa'nın genelevi haline geldi"

CSU'lu siyasetçi Dorothee Bär Almanya'da seks işçiliğinin yasaklanmasını istiyor. Bär "Almanya Avrupa'nın genelevi haline geldi" diyerek endişesini dile getirdi.

CSU'lu siyasetçi Dorothee Bär Almanya'da seks işçiliğinin yasaklanmasını istiyor. CDU/CSU Genel Başkan Yardımcısı yüz binlerce kadına yardım etmek, onları şiddetten korumak ve suçlulara bağımlı olmaktan kurtarmak istiyor.

Bär, şu anda Almanya'daki hayat kadınlarının durumunun "dramatik" olduğunu söyledi. Bär'ın tahminlerine göre şu anda ülkede yaklaşık 250 bin hayat kadını bulunuyor ve bunların büyük çoğunluğu yurtdışından geliyor (üçte ikisi sadece Doğu Avrupa'dan). Kadınların sadece yüzde onu resmi makamlara kayıtlı. Geri kalanı yasadışı olarak yaşıyor.

Bär konuya ilgili sözlerine şöyle devam etti:

"Almanya Avrupa'nın genelevi haline geldi. Almanya artık seks turizmi için de dünya çapında çok cazip bir ülke." CSU'lu siyasetçi, kadınların büyük çoğunluğunun sahte vaatlerle Almanya'ya çekildiğinden şikayet ediyor. Daha sonra burada fuhuş yapmaya zorlanıyorlar.  Bu Avrupa'nın ortasında insan kaçakçılığı, kölelik gibi bir şey," diye eleştiriyor. Üstelik kadınlar kötü muameleye maruz kalıyor. Yüz binlerce kadına köle muamelesi yapılmasını kabul ettiğimiz sürece gerçek bir eşitlikten söz edemeyiz. Bu, insanlık onuruna karşı acilen son vermemiz gereken bir hakarettir.

Bär, diğer milletvekilleriyle birlikte Nordik model olarak adlandırılan modeli uygulamaya çalışıyor. Bu model diğer ülkelerin yanı sıra İsveç'te de uygulanıyor. Buna göre müşteriler seks yaptıklarında kovuşturmaya tabi tutulurken, fahişeler cezasız kalıyor.

Öte yandan Almanya'da 2002 yılından beri Fuhuş Yasası yürürlükte. Buna göre fuhuş "normal bir ticaret" ve ahlaka aykırı değil.

Kaynak: Haber Global TV

Almanya Dünya haberleri seks işçisi