Almanya 31 ülke için seyahat uyarısını kaldırdı: Türkiye kısıtlaması devam ediyor

Almanya 31 ülke için seyahat uyarısını kaldırdı: Türkiye kısıtlaması devam ediyor

Almanya, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle uygulamaya koyduğu seyahat uyarısını 31 ülke için kaldırırken, Türkiye'ye yönelik kısıtlamayı henüz kaldırmadı.

Almanya Bakanlar Kurulu kararına göre, 15 Haziran'dan itibaren 26 Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkenin yanı sıra İngiltere, İzlanda, Norveç, İsviçre, Liechtenstein'a yönelik seyahat uyarısı kalktı.

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Almanya'nın Avrupa Birliği (AB) üye ülkeleri ve ek olarak İngiltere, Norveç, Lihtenştayn ve İsviçre için giriş yasakları ya da büyük çaplı tecrit uygulanmadığı sürece 15 Haziran'dan itibaren seyahat yasağını kaldıracağını açıkladı.  Maas, gazetecilere yaptığı açıklamada giriş yasağının uygulandığı Norveç ve İspanya dışındaki tüm ülkelerin koşulları sağladığını söyledi.  

Maas, 14 günlük karantina uygulaması devam ettiği sürece Almanların gerekli seyahatler dışında İngiltere'ye gitmelerinin

tavsiye edilmeyeceğini ekledi.  

Dışişleri Bakanlığı bu ülkeler için seyahat uyarısı yerine seyahat bilgilendirmesi uygulamasına geçecek. Almanya, Mart ortasında getirilen seyahat yasaklarının yerine ilgili Avrupa ülkelerine dair ülke bazlı tavsiyeler verecek. 

Hükümetin AB dışındaki ülkeler için bu uyarılarını gelişmelere göre, peyderpey kaldırması bekleniyor. 

Hükümet kaynağının yaptığı açıklamaya göre seyahat yasaklarının kaldırılmasındaki bir diğer koşul ise ilgili ülkelerin tatilcilere sınırlarını açması olacak. 

Türkiye'ye yönelik seyahat kısıtlamasıysa henüz kaldırılmadı.

Almanya yeni tip koronavirüs seyahat kısıtlaması türkiye haberler