Alman polisi 'yok artık' dedirten dolandırıcılığı ortaya çıkardı: Çocuk başına 250 euro alıp...

Almanya
Alman polisi 'yok artık' dedirten dolandırıcılığı ortaya çıkardı: Çocuk başına 250 euro alıp...

Alman polisi, yabancı kökenli ve göçmenlerin yoğun olarak yaşadığı Kuzey Ren-Vestfalya eyaletine bağlı Duisburg kentinde "sosyal yardım dolandırıcıları"na yönelik operasyonlar düzenledi.

Artı49'da yer alan habere göre bazı binalarda yapılan baskınlarda Bulgaristan, Romanya, Ukrayna ve diğer Doğu Avrupa ülkelerinden gelen ailelerin ikamet kayıtlarının olduğu belirlendi.

Operasyon sonucunda "dolandırıcılık" şüphesiyle 8 kişi gözaltına alındı ve 4 kişi hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Friemersheim bölgesinde terk edilmiş altı farklı binada 430 kişinin ikamet kaydının olduğu tespit edildi.

Sosyal yardım dolandırıcıları, çok çocuklu aileleri getirip burada kaydettikten sonra aileleri "İkamet başvurunuz reddedildi" diyerek geri götürüyorlardı.

Ancak açılan banka hesaplarına her ay çocuk başına 250 Euro çocuk parası yatırılıyordu. Polis operasyonları sırasında birçok belge ele geçirildi.

Benzer şekilde Duisburg ve çevresindeki bazı Arap aşiretlerinin de haksız yere sosyal yardım aldığı iddiaları gündeme geldi.

Almanya'daki köklü partiler, sosyal yardım istismarını önlemek için yasaların daha sıkı hale getirilmesi gerektiği görüşünde birleşiyor.

SPD Federal Meclis Grup Başkan Yardımcısı Dirk Wiese, "Sosyal yardımla ilgili yasaları tekrar gözden geçirmeliyiz. Eksiklikler varsa hemen düzeltmeliyiz. Sosyal devletin önemi büyük, bu nedenle istismara göz yumamayız" dedi.

CDU'lu iç politika uzmanı Alexander Throm, devletin sosyal yardım dolandırıcıları ve istismarcılarına karşı daha etkili bir mücadele yürütmesi gerektiğini söyledi. Özellikle bu tür istismarı organize eden çetelerin daha ağır cezalara çarptırılması gerektiğini vurguladı.

FDP Federal Meclis Grubu Genel Sekreteri Stephan Thomae ise, "Suç işleyenler ülkeden çıkartılmalı. Sosyal yardım dolandırıcılığı suçtur ve böyle suç işleyen çeteler ve üyeleri sınır dışı edilmelidir" şeklinde konuştu.

Kaynak: Diğer

Almanya dolandırıcılık