Alman Federal Meclisi faks cihazlarını kaldıracak

Alman Federal Meclisi faks cihazlarını kaldıracak

Almanya'da Federal Meclise bağlı tüm ofislerde faks cihazlarının kaldırılacağı bildirildi.

Hür Demokrat Parti (FDP) Milletvekili Marko Buschmann, Twitter'dan yaptığı açıklamada, Meclis İhtiyarlar Konseyinin gelecek yasama döneminde teknolojik gelişmelere uyum sağlamak amacıyla faks cihazlarının kaldırılmasına karar verdiğini belirtti.

Buschmann'ın paylaşımı sosyal medyada farklı yorumlara neden oldu.

 Bir kullanıcı, "Meclis bundan sonra haberleşme için güvercin mi kullanacak?" sorusunu sorarken başka bir kullanıcı ise "Bilgisayar korsanlarına ne kadar güveniyorsunuz öyle" yorumunda bulundu.

Alman medyasında yer alan haberlerde ise özellikle genç milletvekillerinin faks cihazlarını hiç kullanmadıkları, yazışmalarını elektronik posta ve diğer iletişim kanallarıyla gerçekleştirdikleri ifade edildi.

Almanya'da hükümete ait ofisler ile bakanlıklarda 900 kadar faks cihazının kullanıldığı belirtilirken Mecliste kaç faks cihazı olduğu konusunda açıklama yapılmadı.

ALMANYA'NIN ASKERİ İHRACATI DÜŞTÜ

Almanya'nın silah ve askeri malzeme satışı, 2020’de bir önceki yıla göre yüzde 27,4 geriledi.

Almanya Ekonomi ve Enerji Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Alman hükümeti, geçen yıl 5 milyar 820 milyon avroluk silah ve askeri malzeme satışına onay verdi. Geçen yıl 5 milyar 820 milyon euroluk silah satışı, 2019'a göre yüzde 27,4 düşüşe (2,2 milyar euro) işaret etti.

Almanya hükümeti 2019’da 8,02 milyar euroluk silah satışına onay vermiş ve ülkenin silah satışında rekor kırılmıştı. Almanya'nın  2020'de en fazla silah satışı yaptığı ülke 838 milyon 413 bin euro ile Macaristan oldu.  Macaristan’ı, 763 milyon 771 bin euro ile Mısır, 582 milyon 405 bin euro ile İsrail ve 509 milyon 166 bin euro ile ABD takip etti.

Kaynak: AA