Alman dergi Spiegel'den çarpıcı Trump kapağı: Kundakçı, ülkesini ateşe veren başkan!

Alman dergi Spiegel'den çarpıcı Trump kapağı: Kundakçı, ülkesini ateşe veren başkan!

ABD'de siyahi vatandaş George Floyd'un polis tarafından öldürülmesi, büyük çaplı protestolara neden olurken, Alman Der Spiegel dergisi bugün çarpıcı bir kapakla çıktı: Trump'a kundakçı benzetmesi...

ABD'de siyahi vatandaş George Floyd'un polisin gözaltına alarak ensesine bastırması ve "Nefes alamıyorum" feryadının ardından hayatını kaybetmesiyle büyüyen protestolar Beyaz Saray'a kadar ulaştı. Dünya çapında ırkçılığa karşı ayaklanmalar başlarken, Alman Der Spiegel dergisi, ABD Başkanı Donald Trump'ı hedef alarak, ABD'deki protestoları nefrete dönüştüren tutumundan, yeniden seçilmek için uyguladığı yöntem konusunda 'fena çuvalladığı'na yer verdi. 

Spiegel kapağında Trump'ın Beyaz Saray'da oturup elinde bir kibrit tuttuğu görseli kullandı. 6 Haziran'ın Şeytan'ın günü olduğu inancı taşınılan bugünde çıkan dergide, Beyaz Saray'ın dışının alev alev olduğu görülürken, şu çarpıcı başlık atıldı: Kundakçı... Ülkesini ateşe veren bir Başkan."

Spiegel, Trump kapağıyla çıktığı bugünkü sayısında yer alan makalede, protestolarda izlenen tutumu dile getirdi. Genelkurmay Başkanı Mark Milley'in yeşil üniforma, ayağında botlar ile sanki Amerika'nın başkenti Washington sokaklarında değil, Afganistan ya da Irak'ta dağlarda operasyondaymış izlenimi verdiğine değinildi. 

Polisin ırkçılık karşıtı gösterilerde, cop, biber gazı gibi araçlara başvurması, hatta Floyd olayına benzer birkaç ölümcül tehlikeye daha sebep olurken, Trump'ın "Muhteşem bir ordumuz ve Ulusal Muhafızlarımız var. Ulusal Muhafızların kullanılmasına çok gerek olmadı ancak Washington'da Gizli Servis'e çok yardımcı oldular. Gizli Servis'in Beyaz Saray çevresindeki protestolar için yaptıkları inanılmazdı. Siyahi toplum için kimse Trump'ın yaptığı kadar çok iş yapmadı. "Umuyorum, George Floyd bize yukarıdan bakıp ülkemize olanların mükemmel olduğunu söylüyordur. Bugün onun için muhteşem, herkes için muhteşem. Bugün eşitlik bakımından mükemmel bir gün." ifadelerine yer verilirken, Trump'ın protestoculara karşı tutumu eleştirildi. 

Der Spiegel Almanya George Floyd Donald Trump kundakçı Haber Global