Ailesi yangının içinde kalan at, dumanların arasına daldı

ABD'nin Kaliforniya eyaletinde etkili olan orman yangınında bir at, yangının ortasında kalan ailesini kurtarmak için dumanların arasına girdi. Ailesine kısa sürede ulaşan at, onlarla birlikte tekrar dumansız bölgeye geri döndü.

ABD'nin Kaliforniya eyaleti orman yangınları nedeniyle zor günler geçiriyor. Eyaletin kuzeyinde hafta sonu başlayan orman yangını geniş bir alana yayılırken, güneydeki Los Angeles kentinin Brentwood banliyösünde başlayan orman yangını nedeniyle çevrede yaşayan binlerce kişi evlerini terk etmek zorunda kaldı. J. Paul Getty Müzesi'nin Brentwood kampüsünün arkasındaki tepede başlayan yangında en az 8 ev yanarak yok oldu, 6 ev ise hasar gördü. Yaklaşık 2,5 kilometrekare alana yayılan yangın nedeniyle aralarında NBA yıldızı Lebron James ve eski Kaliforniya Valisi, aktör Arnold Schwarzenegger'in de olduğu binlerce kişi evlerinden tahliye edildi.

ABD'nin Kaliforniya eyaletinde günlerdir süren orman yangınları hayvanları da olumsuz etkiliyor. Simi Vadisi'nde bin dönümlük alanda mahsur kalan atlar, çiftçilerin yardımıyla kurtarılabildi. Kurtarma çalışmaları sırasında bir atın, yangının ortasında kalan ailesinin yanına koştuğu görüntüler sosyal medyada defalarca paylaşıldı.

Kaliforniya yangın at haberler