Agatha Christie polisiyelerinde bile böylesi yok! Kocasını müshil ilacıyla öldürdü!

Haber Merkezi
İspanya Cinayet
Agatha Christie polisiyelerinde bile böylesi yok! Kocasını müshil ilacıyla öldürdü!

Hasta yatağındaki kocasını birkaç ay boyuna müshil vererek öldürmekle suçlanan kadının cezası belli oldu.

İspanya'nın Valencia şehrinde bir kadın, kocasının aylarca müshil vererek öldürmekle suçlanıyordu.

Valencia Eyalet Mahkemesini 2. Dairesi'nde görevlen davada kadın suçlu bulundu ve toplamda 29 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Suçun akrabalık bağından dolayı ağırlaştırıcı sebebi olduğu gerekçesiyle 23 yıl, dolandırıcılık nedeniyle de 6 yıl ceza verildi. Temyiz hakkı ise saklı.

Olay Eylül 2020 ile Nisan 2021 tarihleri arasında gerçekleşti. Kurban çeşitli hastalıklar nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Kadın da bunu bir fırsat olarak gördü ve hastane yatağındaki kocasında düzenlik olarak müshil ilacı verdi. Sürekli müshile maruz kalan adam kronik ishal olurken tedaviye yanıt vermedi. Dehidrasyon sorunu yaşadı ve septik şok nedeniyle yoğun bakıma alındı, 16 Nisan'da da hayatını kaybetti.

Kadın hastaneyi ziyaretleri boyunca adamın telefonuna el koyarak başkasıyla görüşmesini engelledi. Adamı kimsenin ziyaret etmesine de izin vermedi. Bir yandan kocasını ilaçla zehirlerken bir yandan da eşinin banka hesaplarından ve kredi kartından toplam 88 bin 110 euro çekip kendi hesabına geçirdi.

İspanyol Marca gazetesinde yer alan habere göre kadın hapis cezasının yanı sıra yaptığı dolandırıcılık nedeniyle öldürdüğü kocasının ailesine 125 bin 617 euro, çocuklara da 30 bin euro tazminat ödemeye mahkum edildi.