Taliban'dan uyarı: Batılı güçlere ek süre vermeyeceğiz

Afganistan
Taliban'dan uyarı: Batılı güçlere ek süre vermeyeceğiz

Afganistan'ın başkenti Kabil'de tahliyeler için zamana karşı yarış sürerken 20 yıl sonra yeniden yönetimi ele geçiren Taliban'dan flaş açıklamalar geldi. Taliban, Batılı güçlere ülkedeki askerlerini çekmeleri için ek süre vermeyeceğini duyurdu.

Afganistan'ın başkenti Kabil'deki uluslararası havaalanında yaşanan tahliye kaosu ve kaçış trajedisi nedeniyle ABD Başkanı Joe Biden'a tümden çekilme mühletini uzatması yönünde baskı yapılırken, ülkeyi ele geçiren Taliban'dan uyarı geldi.

Taliban Sözcüsü Suheyl Şahin, ABD'nin daha önce ilan ettiği son çekilme tarihi olan 31 Ağustos'un kendileri için "kırmızı çizgi" olduğunu söyledi.

ABD Başkanı Joe Biden'ın, Afganistan'daki son Amerikan askerlerinin bu tarihte ülkeden çekileceğini açıkladığını hatırlatan Şahin, çekilme süresinin uzatılmasının Afganistan'ın işgalinin de uzaması anlamına geleceğini belirtti.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ın yarın video konferans yöntemiyle yapılacak G7 Zirvesi'nde ABD Başkanı Joe Biden'a, Afganistan'da kalan son Amerikan birliklerinin geri çekilmesini ertelemesi çağrısı yapması bekleniyor.

Johnson, Kabil Havalimanı'nda tahliyelere daha fazla zaman ayrılması için bunun gerekli olduğunu düşünüyor.

Kaynak: Haber Global TV

Afganistan Kabil Taliban