Afganistan'da cumhurbaşkanının mitingine bombalı saldırı!

Son dakika... Afganistan'da Cumhurbaşkanı Eşref Gani'nin katıldığı mitinge bombalı saldırı düzenlendi. İlk belirlemelere göre 24 kişi öldü, 31 kişi yaralandı. Başkent Kabil'de de aynı dakikalarda bombalı saldırı düzenlendi, en az 3 kişi hayatını kaybetti

Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani'nin katıldığı seçim mitingine bombalı saldırı düzenlendi.

Yetkililer, saldırının Parvan vilayetinin Cengel Bağ bölgesinde miting için toplanan kalabalığın arasında gerçekleştiğini açıkladı. Parwan Vali sözcüsü Waheeda Shahkaar, motosikletli canlı bomba ile gerçekleştirildiğini açıkladı.

İlk belirlemelere söre 24 kişi hayatını kaybederken, 31 kişi de yaralandı, Gani'nin durumunun iyi olduğu, ancak cumhurbaşkanına yönelik yüksek profilli bir terör saldırısı olabileceği belirtildi. 

Taliban her iki saldırıyı da üstlendiğini duyurdu.

Afganistan'da cumhurbaşkanının mitingine bombalı saldırı! - Resim : 1

Afganistan'ın başkenti Kabil'in Ahmed Şah Mesud kavşağında ve ABD Büyükelçiliğinin bulunduğu bölgede patlama meydana geldiği belirtildi. Yerel kaynaklar tarafından yapılan açıklamada, silah seslerinin de duyulduğu saldırıda 3 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

Afganistan'da cumhurbaşkanlığı seçimi 28 Eylül'de gerçekleştirilecek.

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasrat Rahimi, toplantıda gerçekleştirdiği konuşmada Afgan güvenlik güçlerinin seçime hazır olduklarını ifade ederek, "Afganistan'ın 34 velayetinde 4 bin 942 seçim merkezi aktif. Güvenlik her açıdan sağlanıyor" açıklamasında bulunmuştu.

son dakika son dakika haber Afganistan Eşref Gani patlama saldırı