ABD'de hortum felaketi: En az 50 ölü

Dünya haberleri

ABD'nin Kentucky eyaletinde yaşanan hortum nedeniyle en az 50 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. Kasırga ülkenin birçok eyaletinde etkili oluyor.

ABD'nin Kentucky eyaletinde yaşanan hortum nedeniyle en az 50 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

ABD'nin Kentucky, Illinois, Arkansas, Tennessee ve Missouri dahil olmak üzere birçok eyalet için verilen kasırga uyarıları devam ediyor.

Illinois eyaletinde etkili olan şiddetli fırtınada Edwardsville bölgesinde teknoloji devi Amazon'a ait bir deponun çatı kısmen çöktü. Olay yerine polis ve acil servis ekipleri sevk edilirken, çökme sırasında içeride 100 civarında işçinin bulunduğu belirtildi.

Acil servis yetkilileri yaralananlar olduğunu aktarırken, net sayıya dair henüz bir açıklama yapılmadı.

Illinois Valisi Jay Robert Pritzker, "Dualarım bu gece Edwardsville halkıyla, gerekli tüm kaynakları sağlamak için belediye başkanına ulaştım" dedi.

Amazon'dan bir yetkili ise depodaki hasarın değerlendirildiğini belirterek, “Çalışanlarımızın güvenliği şu anda en büyük önceliğimiz. Durumu değerlendiriyoruz ve ek bilgiler paylaşacağız" denildi.

ARKANSAS'TA BAKIMEVİ YIKILDI

Arkansas eyaletine bağlı Monette kentinde çıkan hortumda ise bir bakımevinin kısmen yıkılması sonucu 2 kişi hayatını kaybederken, 5 kişi de yaralanmıştı.

 

Kaynak: Haber Global TV

ABD Kentucky Illinois Arkansas Tennessee Missouri