ABD'de bir polis skandalı daha! Yanlış eve baskın düzenleyip 17 aylık bebeği bu hale getirdiler

Daily Mail
ABD polis
ABD'de bir polis skandalı daha! Yanlış eve baskın düzenleyip 17 aylık bebeği bu hale getirdiler

ABD'de polis skandallarına bir yenisi daha eklendi. Yanlış eve baskın düzenleyen polis 17 aylık özel bakıma muhtaç bebeğin bulunduğu eve baskın düzenleyerek el bombası attı.

ABD'nin Ohio eyaletinde silah suçlamasıyla bir genci arayan polis, yanlış eve baskın düzenledi.  Kalp rahatsızlığı olan 17 aylık özel ihtiyaç sahibi bir erkek bebeği de yaraladı. 

Olay, Çarşamba günü saat 14 sularında gerçekleşti. Elyira Polisi Özel Müdahale Timinden bir grup polis memuru Parmely Bulvarı'ndaki eve baskın yaptı. Ancak aradıkları şahıs o evde değildi. Baskın yapılan evde Reida Jennings'in 25 yaşındaki yeğeni Courtney Price ve 17 aylık oğlu Waylon May, kalıyordu. Yeni yürümeye başlayan çocuk gelecek ay yapılması planlanan açık kalp ameliyatını bekliyordu. Küçük bebek, el bombası ve silahlarla baskın yapılan evde yaralandı. 

ABD'de bir polis skandalı daha! Yanlış eve baskın düzenleyip 17 aylık bebeği bu hale getirdiler - Resim : 1

EVDE YAŞANANLAR O ANLARI ANLATTI

Evde yaşayan Price yaşadıklarını "Beni kelepçelediler ve oğluma yardım edin diye yalvarırken yerlerde sürüklediler. Bebeğim, bebeğim' diye bağırmaya devam ettim! Solunum cihazına bağlı, bebeğim var dedim" diyerek anlattı.

Elyira polisi yaptığı açıklamada, Elyria Polisi Özel Müdahale Ekibi tarafından yapılan arama emri ve ardından gelen baskının devam eden bir cezai soruşturmanın parçası olduğunu söyledi. Yetkililer, eve baskın yapılmadan önce kendilerini duyurduklarını iddia etti.

Polis, taktiksel operasyon sırasında, genel olarak "flaş patlaması" olarak bilinen iki dikkat dağıtıcı cihazın konutun dışına yerleştirildiğini söyledi.

ABD'de bir polis skandalı daha! Yanlış eve baskın düzenleyip 17 aylık bebeği bu hale getirdiler - Resim : 2

Polis, "Bu cihazlar gece veya gündüz koşullarında fark edilebilecek ses ve ışık üretiyor ve şüphelilerin dikkatini dağıtmayı amaçlıyor" dedi.

Polis, çocuğun annesinin memurlara, çocuğun önceden mevcut bir sağlık sorunu olduğunu bildirdiğini söyledi.

 

Yetkililer, yardıma yardımcı olmak için Elyria Polisi dedektiflerinin, EMS'nin gerekli gördüğü her türlü tıbbi müdahaleyi sağlamak üzere olay yerine Hayat Bakım Ambulansını çağırdığını söyledi.