ABD teröristlerden 'anti-terör timi' yaptı

ABD teröristlerden 'anti-terör timi' yaptı

ABD, Türkiye'nin tüm uyarılarına rağmen Suriye'de terör örgütü PKK/YPG'ye desteğini sürdürüyor. Teröristlere havan topu ve zırhlı araç kullanma eğitimi veren ABD ordusu, örgüte silah ve lojistik malzeme yüklü binden fazla TIR gönderdi.

Teröristler, DEAŞ'la mücadele bahanesiyle eğitilip, silahlandırılıyorlar. Bu eğitimlerle terör faaliyetlerine katılıyorlar. Eğitimler Haseke, Deyrizor ve Kamışlı'daki kamplarda veriliyor. Teröristlere havadan indirme, sızma, ağır silah kullanımı gibi savaş teknikleri öğretiliyor.

ABD ordusu 2021 başından bu yana 880 PKK/YPG'li teröriste eğitim verdi. Aynı dönemde silah ve lojistik malzeme yüklü 1020 TIR da Amerikalılar tarafından terör örgütüne teslim edildi.

Bu yıl ki eğitimlerle birlikte ABD ordusunun savaş eğitimi verdiği PKK/YPG'li terörist sayısı 26 bine ulaştı.

Eğitimlerde teröristlere ağır silahlı piyade aracı ve havan topu kullanımı da öğretiliyor. Teröristlerin eğitim sonrasında en önemli hedef sahaları ise Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı ve Barış Pınarı bölgeleri oluyor.

  ABD teröristlerden 'anti-terör timi' yaptı - Resim : 1

Son olarak ABD askerlerinin, Suriye'nin Haseke bölgesinde terör örgütü üyelerine eğitim verirken çekilmiş fotoğrafları yayınlandı. Fotoğraflarda, PKK/YPG'lilere özel bir üniforma giydirilmiş olması ve gelişmiş silahlarla donatılmış olması dikkat çekti. Üstelik fotoğraflarla birlikte yayınlanan bilgi notunda bu teröristler “DEAŞ'a karşı savaşan anti-terör güçleri” diye nitelendi.

ABD teröristlerden 'anti-terör timi' yaptı - Resim : 2

Fotoğraflarda Amerikan askerlerinin teröristlere havan topu eğitimi verdiği ve Bradley tipi zırhlı personel taşıyıcıları (ZPT) kullanmayı gösterdiği göze çarptı. ABD'nin terör örgütüne 25 Eylül'de 5 adet Bradley tipi ZPT teslim ettiği belirtilmişti.

Eğitim fotoğrafları geçen hafta çarşamba günü çekildi. PKK/YPG'liler ise pazar günü zırhlı araçlarla Haseke'de görüntülendi.

Kaynak: Haber Global TV

ABD türkiye PKK YPG ABD ordusu terörist