ABD polisinin saçından tutarak araçtan indirdiği felçli sürücüye ters kelepçe yaptığı anlar tepki topladı

ABD'de polisinin felçli bir sürücüyü araçtan sürükleyerek çıkarıp ters kelepçe yaptığına dair vücut kamerası görüntüleri tepki topladı.

ABD'nin Ohio eyaletinin Dayton kentinde polisin bir uyuşturucu soruşturması nedeniyle durdurduğu araçtaki felçli bir sürücüye uyguladığı şiddet ülkede tepkilere neden oldu. 

Belden aşağısının felçli olduğu bildirilen Cliffor Owensby isimli siyahi sürücü, bir uyuşturucu soruşturması nedeniyle polis tarafından durduruldu. Polis memuru, Owensby'den araçtan inmesini istedi ancak Owensby, araçtan çıkamayacağını, felçli olduğunu söyledi. Yaşanan tartışmanın ardından polis, sürücüyü saçından sürükleyerek yola indirdi. O anlar polisin vücut kamerası tarafından kaydedildi.

Öte yandan polis, Owensby'yi "güvenceye almak için" yere indirdiğini ve memurların onu kelepçelemek için kollarını arkasından çekmek zorunda kaldığını söyledi. Araçtaki bir çantada 22 bin 450 dolar nakit para bulunduğu, bunun uyuşturucu ticaretiyle bağlantılı olabileceğine dikkat çekildi. Dayton Polis Departmanı, olayın soruşturulduğunu bildirdi.

Kaynak: Diğer

ABD abd polis şiddeti