ABD'nin Türkiye'ye yaptırım kararının ardından Rusya: Nefes alıp vermeyi de yasaklayacaklar!

ABD'nin Türkiye'ye yaptırım kararının ardından Rusya: Nefes alıp vermeyi de yasaklayacaklar!

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, ABD'nin Kuzey Akım-2 ve Türk Akım projelerine yönelik yaptırımların yürürlüğe girmesinin ardından, "Yakında nefes alıp verilmesini de yasaklayacaklar." dedi

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, ABD'nin Kuzey Akım-2 ve Türk Akım projelerine yönelik yaptırımların yürürlüğe girmesinin ardından, 22 trilyon dolarlık borcu olan bir devletin diğer devletlere ekonomilerini geliştirmesini yasakladığını ifade etti.

Facebook hesabından açıklama yapan Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, 22 trilyon dolarlık borcu olan bir devletin diğer devletlere ekonomilerini geliştirmesini yasakladığını ifade etti.

Zaharova, "ABD'nin borçlu olarak yaşama ideolojisi dünya rekabetine dayanamadı, bunu ABD Maliye Bakanlığı yeni 'ekonomik rehin emirleri' çıkararak düzenli bir şekilde teyit ediyor. Yakında nefes alıp verilmesini de yasaklayacaklar. Ve çoğunluk buna itaat eder" ifadelerini kullandı.

RUSYA ORTAKLI TÜRKAKIM'A YAPTIRIM 

Yasada, Rus enerji ihracatına katkı sağlayan enerji boru hatlarının inşasında çalışan bazı gemi şirketlerine yaptırım uygulanması şartı da getiriliyor.

Bütçede, "Bu yasanın kanunlaşmasından sonraki 60 ve sonraki her 90 günde Dışişleri Bakanlığı, Hazine Bakanlığına danışarak Kuzey Akımı 2 ve TürkAkım projeleri veya bu projelerin yerine inşa edilecek diğer projelerin inşası için deniz seviyesinden 100 fit ve üzeri derinliğe boru hattı döşeyen gemilerin tespitine ilişkin raporu, ilgili kongre komitelerine sunacaktır." hükmü bulunuyor. 

Bu projelere gemi sağlayan yabancı kişi ve kuruluşların da yaptırım için tespit edilmesi gerektiği vurgulanıyor.

Mariya Zaharova ABD Türkiye yaptırım Rusya Kuzey Akım-2