ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi Jeffrey'den Münbiç açıklaması

ABD ile Türkiye'nin vardığı mutabakat sonrası açıklamalarda bulunan ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey "Münbiç'in güvenli bölgede yer alıp almayacağına dair detaylar görüşülmedi" dedi.

Türkiye ziyaretinde Amerikan heyetine eşlik eden gazetecilere konuşan ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, güvenli bölgeye ve Münbiç'e dair açıklamalarda bulundu.

Jeffrey terör örgütü YPG'nin güvenli bölgenin güneyine çekileceğini belirterek "Bölgede kalmak istedikleri aşikar ancak gördüğümüz kadarıyla bunu başaracak askeri güçleri yok" ifadelerini kullandı.

MÜNBİÇ AÇIKLAMASI

Rusya ve rejim kontrolüne geçen Münbiç hakkında da konuşan Jeffrey, "Kentin güvenli bölgede yer alıp almayacağına dair detaylar görüşülmedi" dedi. "Türk ordusu çok kısa sürede geniş bir alanı kontrol altına aldı ve ateşkes olmasaydı buna devam edecekti" diyen Jeffrey, güvenli bölgedeki insani durum konusunda Türkiye ile ortak çalışmayı sürdüreceklerini ifade etti.

ÇAVUŞOĞLU'NUN MÜNBİÇ AÇIKLAMASI

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da güvenli bölgenin büyüklüğüyle ilgili soruya yanıtında, bazı bölgelerin Suriye hükümetinin kontrolünde olduğuna dikkat çekmişti. Bu konuyu Rusya'la görüşeceklerini ifade eden Çavuşoğlu, şunları söylemişti:

"Münbiç ve diğer bazı bölgelerle ilgili Rusya'yla görüşeceğiz. Dün akşam Cumhurbaşkanımız, Rusya Devlet Başkanı Putin'le bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Ve Sayın Putin de, atacağımız adımları görüşmek üzere, bu bölgeler dahil Cumhurbaşkanımızı Soçi'ye davet etti. Ayın 22'sinde Rusya'yla bu konuları ele alacağız. Bizim amacımız 20 mil-32 kilometre derinlikte ve Irak sınırına kadar olanın teröristlerden temizlenmesidir."

ABD türkiye güvenli bölge ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey