ABD'nin operasyonunun ardından İsrail'den flaş hamle!

ABD'nin operasyonunun ardından İsrail'den flaş hamle!

İsrail Savunma Bakanı, ABD'nin düzenlediği, İran'ın ikinci adamı General Kasım Süleymani'nin öldürüldüğü operasyonun ardından ülkenin askeri ve güvenlik yetkililerini Tel Aviv'e geri çağırdı, aynı zamanda kayak merkezi kapatıldı

İran Devrim Muhafızları Ordusu'na bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani ve Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis'in, ABD'nin Bağdat Havaalanı'nda araçlarına düzenlediği füze saldırısında öldürüldü.

İran'ın ikinci adamı olarak gösterilen Kasım Süleymani'nin öldürüldüğü haberlerinin ardından İran'dan peş peşe tehdit mesajları gelmeye başladı. 

İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, "Süleymani'yi öldüren suçluları mutlak bir intikam bekliyor. Süleymani'nin öldürülmesi, ABD ve İsrail'e karşı direnişin motivasyonunu ikiye katlayacak." diyerek İsrail'i de tehdit etti. 

TEL AVİV'DE ASKERİ YETKİLİLERLE GÖRÜŞME

ABD'nin düzenlediği ve İran'ın en önemli komutanlarından Kasım Süleymani'nin öldürüldüğü operasyonun ardından İsrail Savunma Bakanı, ülkenin askeri ve güvenlik yetkililerini Tel Aviv'e geri çağırdı. 

İsrail basınında yer alan habere göre, Bennett, İsrail Genelkurmay Başkanı Aviv Kohav'ın da aralarında bulunduğu üst düzey askeri yetkililerle başkent Tel Aviv'de bir araya gelecek. 

Görüşmede, Kasım Süleymani'nin ABD hava saldırısında öldürülmesi nedeniyle durum değerlendirmesi yapılacak.

İsrail askeri sözcüsü Avichay Adraee Twitter'dan yaptığı açıklamada Golan Tepelerinde bulunan ve Suriye sınırında olan Hermon dağındaki kayak merkezinin olası bir füze saldırısı riski nedeniyle kapatıldığını duyurdu.

İsrail Savunma Bakanı Naftali Bennett, İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani'nin ABD hava saldırısında öldürülmesi nedeniyle, İsrailli üst düzey askeri yetkililerle durum değerlendirmesi yapacak.

İSRAİL'E AİT DIŞ TEMSİLCİLİKLERDE GÜVENLİK ARTIRILDI

İran'ın Süleymani'nin öldürülmesine misilleme yapabileceği endişesiyle İsrail'e ait dış temsilciliklerdeki güvenlik önlemleri de üst düzeye çıkarıldı. 

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ise dün gittiği Yunanistan'daki resmi ziyaret programında değişiklik yapmadı. 

Başbakanlık ofisinden yapılan yazılı açıklamada, Netanyahu'nun ziyaretinin planlandığı gibi devam ettiği, Süleymani'nin öldürülmesine ilişkin kendisine brifing verildiği belirtildi. 

İsrail Kasım Süleymani