ABD'nin "Libya" çıkışına Türkiye'den yanıt: Anlaşma ne kışkırtıcı ne de yıkıcı

ABD'nin "Libya" çıkışına Türkiye'den yanıt: Anlaşma ne kışkırtıcı ne de yıkıcı

ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan bir yetkilinin Libya anlaşması için "provokatif" yorumunda bulunmasına tepki gösteren İletişim Başkanı Fahrettin Altun "Anlaşma ne kışkırtıcı ne de yıkıcı" dedi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Libya ile yapılan askeri anlaşmaya yönelik "provokatif" eleştirisini yanıtladı. Altun, anlaşmanın ne kışkırtıcı ne de yıkıcı olduğunu vurguladı.

"HER DEFASINDA REDDEDİYOR"

Twitter hesabından yaptığı açıklamada, anlaşmanın uluslararası hukuka uygun olduğunu belirten Altun, "ABD'li mevkidaşlarımız meşru endişelerimizi anlamayı her defasında reddediyor" dedi. Türkiye'yi eleştirenlerin Yunanistan ve diğer bölge ülkelerinin provokatif eylemlerine bakması gerektiğini ifade eden Altun, "Deniz sınırlarımızla ilgili hiçbir emrivakiyi kabul etmeyiz" dedi.

NE OLMUŞTU?

Türkiye ile Libya hükümeti arasında 27 Kasım'da "Güvenlik ve Askeri İşbirliği Mutabakat Muhtırası" ile iki ülkenin uluslararası hukuktan kaynaklanan haklarının muhafazasını hedefleyen "Deniz Yetki Alanlarının Sınırlandırılmasına İlişkin Mutabakat Muhtırası" imzalanmıştı. ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan bir yetkili Libya anlaşması için "İşe yaramaz ve provokatif" ifadesini kullanmıştı.

ABD türkiye Libya