ABD ile Türkiye'nin Suriye'de ortak hava devriyesi

ABD ile Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinde müşterek olarak gerçekleştirildiği hava devriyesinin 4'üncüsü yapıldı.

Suriye'nin kuzeyinde Türkiye ile ABD tarafından yapılan dördüncü hava devriyesi tamamlandı. Saat 11.00 sıralarında havalanan Türkiye ile ABD'ye ait 4 helikopter, sınırın iki yakasında 45-50 dakika süren ortak uçuşunu tamamladıktan sonra yeniden Akçakale'ye döndü. Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait helikopterler iniş yaptıktan sonra Türkiye tarafına gelen ABD helikopterleri, içlerindeki askeri personeli Akçakale İlçe Jandarma Komutanlığı'na bıraktıktan sonra yeniden Suriye tarafında bulunan üs bölgesine döndü.

Dördüncüsü tamamlanan ortak hava devriyesinde Türk ve ABD askerlerinin Suriye'nin kuzeyinde terör örgütü PKK/YPG'nin tahkimatlarını gözlemlediği ve elde edilen bilgilerin Müşterek Harekat Merkezi'nde iki ülke askeri yetkililerince değerlendirileceği kaydedildi.

Milli Savunma Bakanlığı, Suriye'nin kuzeyinde Türkiye ile ABD tarafından yapılan 4'üncü hava devriyesinin, planlandığı şekilde gerçekleştirildiğini açıkladı.

Bakanlığın Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Suriye'de Fırat'ın doğusunda Güvenli Bölge birinci safha uygulamaları kapsamında; 4'üncü ortak hava devriyesi 2 Türk ve 2 ABD helikopterinin katılımı ile planlandığı şekilde gerçekleştirildi" denildi.

ABD türkiye Suriye Akçakale