ABD Dışişleri Bakanı Pompeo İstanbul'da Fener Rum Ortodoks Patrikhanesi'nde Bartholomeos ile görüştü

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, İstanbul'a gelerek Fener Rum Ortodoks Patrikhanesi'nde Fener Rum Patriği Bartholomeos ile görüştü.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun ziyareti öncesinde Fener Rum Ortodoks Patrikhanesi çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı. Polis köpekleriyle de arama yapıldı. 

ABD Dışişleri Bakanı Pompeo İstanbul'da Fener Rum Ortodoks Patrikhanesi'nde Bartholomeos ile görüştü - Resim : 1

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ve heyeti saat 10.40 sıralarında Fener Rum Ortodoks Patrikhanesi’ne geldi. Pompeo’yu patrikhanenin girişinde Fener Rum Patriği Bartholomeos karşıladı. Pompeo’nun ABD bayraklı maske taktığı görüldü.  

PATRİKHANEDEN AYRILDI

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Fener Rum Patrikhanesi'ni ziyareti sonrası patrikhaneden ayrıldı.

ABD Dışişleri Bakanı Pompeo İstanbul'da Fener Rum Ortodoks Patrikhanesi'nde Bartholomeos ile görüştü - Resim : 2

EŞİ YEŞİL BAŞÖRTÜSÜYLE GELDİ

İstanbul'a gelen Amerika Birleşik Devletleri(ABD) Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Fener Rum Ortodoks Patrikhanesi'ni ziyaretinin ardından Fatih'te bulunan Rüstem Paşa Camii'ne geldi. Pompeo'ya eşi Susan da eşlik etti. Susan Pompeo camiye yeşil başörtüsü ile girdi. Mike Pompeo, Türkiye'yi ziyaret amacını soran gazetecilerin sorularını yanıtsız bıraktı.

ABD Dışişleri Bakanı Pompeo İstanbul'da Fener Rum Ortodoks Patrikhanesi'nde Bartholomeos ile görüştü - Resim : 3

ABD Dışişleri Bakanı Pompeo'nun İsrail'e yarın resmi ziyarette bulunacağı açıklanmış, ziyaret kapsamında 1967 yılından bu yana işgal altında bulunan Golan Tepeleri ve Batı Şeria'daki Yahudi yerleşim birimlerine gideceği söylenmişti. 

Mike Pompeo, Batı Şeria'daki yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerine ve Golan Tepeleri'ne ziyaret gerçekleştiren ilk ABD Dışişleri Bakanı olacak.

Kaynak: DHA

Pompeo