ABD'den "Türkiye'ye yaptırım" açıklaması: Liste hazır ama uygulanacağını düşünmüyorum

ABD'den "Türkiye'ye yaptırım" açıklaması: Liste hazır ama uygulanacağını düşünmüyorum

ABD Temsilciler Meclisi'nin yaptırım kararının ardından açıklama yapan ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin, Türkiye için yaptırım listesinin hazır olduğunu ama uygulanacağını düşünmediğini söyledi.

ABD Temsilciler Meclisi'nin yaptırım kararının ardından ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin, Suudi Arabistan ziyareti sırasında Türkiye'ye ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

"LİSTEYE BAŞVURACAK HİÇBİR NEDEN YOK"

"Elimizde halen yaptırım listesi var" diyen Mnuchin "Ama bu listeye başvurmak zorunda kalacağımızı düşünmek için hiçbir nedenim yok" ifadelerini kullandı. Bakan Mnuchin "Suriye'deki ateşkes üzerindeki çalışmaların gidişatından memnun olduğumuzu düşünüyorum" diye de ekledi. 

Mnuchin, ek yaptırım listesinin ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence için Türkiye ziyareti öncesinde geliştirildiğini de ifade etti.

ABD'den "Türkiye'ye yaptırım" açıklaması: Liste hazır ama uygulanacağını düşünmüyorum - Resim : 1

İKİ ÜLKE ARASINDA YAPTIRIM KRİZİ

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence ve beraberindeki heyetin 17 Ekim’de Ankara’da yaptığı görüşmeler sonucunda ABD ve Türkiye, Suriye’de 120 saatliğine Barış Pınarı Harekatı’na ara verilmesi ve sonrasında da YPG’nin hedeflenen güvenli bölge sınırları dışına çıkmasıyla harekatın kalıcı olarak durdurulması konusunda mutabakata varmıştı.

Türkiye’nin Barış Pınarı Harekatı’nı başlatmasının ardından Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Enerji Bakanı Fatih Dönmez ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu dahil 3 bakana ve Milli Savunma Bakanlığı ile Enerji Bakanlığı’na uygulanan yaptırımlar da harekatın durdurulmasının ardından kaldırılmıştı.

Dün de ABD Temsilciler Meclisi Suriye'deki Barış Pınarı Harekatı nedeniyle Türkiye'ye yaptırım çağrısı yapan bir tasarıyı 403'e karşı 16 oyla kabul etmişti. Ankara'dan bu karara sert tepkiler gelmişti.  Dışişleri Bakanlığı yasa tasarısının kabul edilmesini şiddetle kınamıştı.

ABD türkiye yaptırım