ABD Başkanı Biden: Rusya derhal Ukrayna işgaline son vermelidir

ABD Başkanı Joe Biden, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda liderlere hitap etti. Biden, Rusya-Ukrayna savaşın ilişkin, "Rusya derhal Ukrayna işgaline son vermelidir. Barışın önündeki tek engel Rusya'dır. ABD, tüm müttefikleriyle cesur Ukrayna halkının yanındadır" dedi.

ABD Başkanı Joe Biden, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda liderlere hitap etti.

Biden'ın açıklamalarından öne çıkanlar:

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda reform çağrımızı yeniliyoruz. BMGK'da çıkan anlaşmazlıkları çözmeye çalışacağız.

Biz barış için liderlik rolüne soyunan ülkeleri desteklemeye devam edeceğiz. Özellikle Haiti'deki çalışmalarda Kenya Devlet Başkanı önemli bir rol oynadı. Dünya Bankası'nın finansını güçlendirmek için gelişmekte olan ülkeler için şeffaf araçlar ortaya koymalıyız.

Böylece günümüzün yeni sınamalarıyla temiz enerji geçişi sağlanabilir ve sürdürebilir kalkınma güçlendirilebilir. Bu ay düzenlenen G20 zirvesi çok önemliydi. Afrika Birliği'nin G20'ye katılmasını memnuniyetle karşılıyoruz. 

YAPAY ZEKANIN BİZİ KONTROL ALTINA ALMASINI ÖNLEMELİYİZ

 Bununla birlikte yapay zeka gibi teknolojilerin gelişmesini desteklemekle birlikte bizi kontrol altına almasını önlememiz gerekiyor. Bunu başarmamız için hep birlikte çalışmamız gerekiyor.

Yaklaşık 100 ülkeyi biraraya getirdik. Demokratik olarak seçilen ülkeler, Batı ve Orta Afrika'da devriliyor. Anayasal düzenin desteklenmesi gerekiyor. G20 içerisinde iki kıtayı bir araya getiren bir yatırım açıkladık. 

ABD, İsrail ve Filistin arasında, 'iki halk için iki devlet' hedefiyle adil ve kalıcı barışı desteklemeye devam edecek

ÇİN'LE ÇATIŞMA İSTEMİYORUZ

Çin konusunda net bir mesajımız var. Çin'le sorumlu rekabet istiyoruz. Çatışma istemiyoruz.

Geçtiğimiz yıl temiz enerji için yapılan en büyük yatırımın altına imzamı attım. ABD olarak iklim konusundaki yatırımlarımızı 4 katına çıkaracağız. Hem kamuda hem özel kuruluşlar açısından daha fazla yatırıma ihtiyacımız var.

RUSYA UKRAYNA İŞGALİNE SON VERMELİDİR

Rusya derhal Ukrayna işgaline son vermelidir. Barışın önündeki tek engel Rusya'dır. Savasşı Rusya başlattı, ABD bu savaşın bitmesini istiyor. ABD, tüm müttefikleriyle cesur Ukrayna halkının yanındadır. Bu her bir ülkenin geleceğine yatırımdır. Bütün ülkelerin halklarını korumalıyız. Biz burda hiçbir noktayı geride bırakamayız. 

 

ABD Başkanı Joe Biden Birleşmiş Milletler Genel Kurulu