ABD basını: DEAŞ'ın yeni lideri belli oldu!

ABD basını: DEAŞ'ın yeni lideri belli oldu!

ABD Başkanı Donald Trump'ın DEAŞ lideri Ebubekir el-Bağdadi'nin öldürüldüğünü duyurmasının ardından, ABD merkezli Newsweek, DEAŞ'ın Bağdadi'nin haleflerinden birini yeni lideri olarak belirlediğini bildirdi

ABD Başkanı Donald Trump, DEAŞ lideri Ebubekir el-Bağdadi'nin Suriye'de düzenlenen operasyonla ölü ele geçirildiğini açıklamış, intihar yeleğini patlatarak kendisini ve üç çocuğunu öldürdüğünü söylemişti. 

Newsweek'in haberine göre DEAŞ Bağdadi tarafından örgütün din işlerini yönetmesi için görevlendirilen Hacı Abdullah el-Afari lakaplı Abdullah Kardaş'ı birisini terör örgütünün yeni lideri olarak seçti.

Newsweek'e konuşan isimsiz bir istihbarat yetkilisi, "Bağdadi bir kuklaydı. Operasyonlarda veya günlük işlerde yer almadı. Bağdadi'nin yaptığı tek şey evet ya da hayır demekti, planlama değil" ifadelerini kullandı.

TRUMP: BAĞDADİ ÖLDÜ!

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Bağdadi'nin öldürülmesinin DAEŞ için büyük bir darbe olduğunu ancak bunun sadece örgüte karşı savaşta bir aşama olduğunu kaydederken, Fransa Savunma Bakanı Florence Parly Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Terörist için erken emeklilik ancak örgütü için değil" ifadelerini kullanırken, İngiltere Başbakanı Boris Johnson, "Bağdadi'nin ölümü terörle mücadelemiz için önemli bir an. Ancak DAEŞ'in kötülükleriyle mücadelemiz hala bitmedi. Koalisyon ortaklarımızla DEAŞ'ın ölümcül, barbar eylemlerini tamamen ve sonsuza dek sona erdirmek için birlikte çalışacağız" dedi.

Bağdadi'nin son birkaç haftadır radarlarında olduğunu vurgulayan Trump, "Dün gece ABD için vahşi bir geceydi. Şiddet ve acıya yol açan bir katil yok edildi. Bir köpek gibi bir korkak gibi öldü. Artık dünya daha güvenli bir yer. Yaklaşık bir kaç haftadır takip ediyorduk. Sürekli fikir değiştiriyordu, sonunda orada olduğunu öğrendik. .Bulunduğu yerde tüneller olduğunu ve biri hariç çıkmaz olduğunu da biliyorduk. O tünelde de kontrol sağlamıştık, 8 helikopterle indik bölgeye. Birçok savaşçı da karadan girdi, bubi tuzakları olduğu için duvarları patlatarak ilerlediler." ifadelerini kullanmıştı. 

TRUMP'A BAĞDADİ GÖNDERMESİ: KENDİ YARATIĞINIZI ÖLDÜRDÜNÜZ!

Donald Trump DEAŞ Bağdadi Ebubekir el Bağdadi haberler Newsweek