70 yıldır demir bir kafeste yaşıyordu, 78 yaşında hayatını kaybetti

Haberglobal.com.tr
Hayatını kaybetti Dünya haberleri
70 yıldır demir bir kafeste yaşıyordu, 78 yaşında hayatını kaybetti

Demir akciğerler olarak tanımlanan metal bir kapsülün içinde 70 yıldan fazla bir süre yaşayan Paul Alexander, 78 yaşında hayatını kaybetti.

Metal bir kapsül içinde 72 yılını geçiren ve "Polio Paul" olarak tanınan Paul Alexander, 78 yaşında yaşamını yitirdi. ABD'de yaşayan Alexander, yaklaşık 300 kilogram ağırlığındaki bu metal kapsül içinde geçirdiği süreyle olağanüstü bir rekora imza atmıştı.

Paul Alexander, 1952'de altı yaşındayken çocuk felci geçirdi. Alexander'ın boyundan aşağısı felç kaldı ve kendi başına nefes alamayınca yetmiş yılı aşkın bir süre boyunca, yeni teknolojiler ortaya çıksa bile, nefes almak için demir bir makineye güvendi.

Demir akciğer makinesi adı verilen bir çeşit demir bir kapsül Alexander'ın hayatta kalmasını sağladı.

Sözcü'nün aktardığı habere göre; organizatör ve engelli hakları aktivisti Christopher Ulmer, Alexander'ın GoFundMe sayfasında şunları söyledi: ''Paul Alexander dün vefat etti. Çocukken çocuk felcini atlattıktan sonra 70 yıldan fazla bir süre demirden bir akciğerin içinde yaşadı. Bu süre zarfında Paul üniversiteye gitti, avukat ve bir yazar oldu. Hikâyesi çok uzaklara yayıldı ve dünyanın her yerindeki insanları olumlu bir şekilde etkiledi. Paul, hatırlanmaya devam edecek inanılmaz bir rol modeldi."