7 bin kişilik gemi koronavirüs şüphesiyle karantinaya alındı! Yolcular arasında 30 Türk var

İtalya'da 7 bin kişiyi taşıdığı açıklanan cruise gemisi koronavirüs şüphesiyle karantinaya alındı. Gemide 30 Türk yolcunun olduğu açıklandı.

İtalya'nın başkenti Roma yakınlarındaki Civitavecchia limanına yanaşan gemide Çinli bir çiftin birinde ateş ve solunum problemleri olduğu açıklandı. 54 yaşındaki kadında virüs semptomları görülürken, kocası semptom göstermedi. 

Çinli çift, yeni tip koronavirüs (2019-nVoC) şüphesiyle önce geminin revirinde tedavi altına alındı, ardından tetkikler için Roma'daki Lazzaro Spallanzani Ulusal Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsüne götürüldü.

Tedbir amacıyla Çinli çiftin odası ve bu odaya yakın yolcuların odası boşaltılarak karantinaya alındı. Gemide, 751 Çinli yolcunun bulunduğu bilgisi paylaşıldı.

Costa Smeralda adlı geminin Marsilya, Barselona ve Mallorca turunun ardından Roma'ya geldiği duyuruldu. Gemide çalışan personelle birlikte 7 bin kişi olduğu belirtiliyor. 

7 bin kişilik gemi koronavirüs şüphesiyle karantinaya alındı!  Yolcular arasında 30 Türk var - Resim : 1

Geminin Türkiye yetkilisi Ercan Abitağaoğlu NTV'ye konuştu. Abitağaoğlu gemide 30 Türk yolcunun bulunduğunu aktardı.

İlk bilgilere göre gemideki Türkiyeli yolculardan sağlık durumu iyi.  Türk yetkili Çinli çifte test yapıldığını birkaç saate sonucun geleceğini söyledi. Karantinaya alınan gemiden iniş yapılamıyor. 

Ercan Abitağaoğlu, Çinli çiftin Hong Kong'da yaşadığını ve 27 Ocak'ta gemiye bindiğini aktardı.   Gemideki Türk yolcuların ise 25 Ocak'ta gemiye biniş gerçekleştirdiği aktarıldı. 

7 bin kişilik gemi koronavirüs şüphesiyle karantinaya alındı!  Yolcular arasında 30 Türk var - Resim : 2

KORONAVİRÜS HIZLA YAYILDI

Virüs, ilk olarak Çin'in Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde 12 Aralık 2019'da tespit edilmişti.

Ülkede yeni tip koronavirüse yönelik bilimsel çalışmalarda, virüsün genetik dizininin Çin'e özgü yarasa ve yılan türlerinden kaynaklandığına dair ilk sonuçlar elde edilmiş, daha sonra salgın sona erinceye kadar ülkede yabani hayvan ticareti yasaklanmıştı.

Virüs, Çin ana karası dışında Hong Kong ve Makao özel idari bölgeleri ile Tayvan'da görülürken, bölge ülkeleri Tayland, Güney Kore, Japonya, Singapur, Vietnam, Malezya, Kamboçya, Sri Lanka, Hindistan ve Nepal de ülkelerinde virüsü taşıyan kişilerin olduğunu doğrulamıştı.

Ortaya çıktığı yerden dolayı "Vuhan virüsü" diye de adlandırılan yeni tip koronavirüs, çoğunlukla Çin'den bu ülkelere giden kişiler yoluyla Fransa, Kanada, ABD, Avustralya, Birleşik Arap Emirlikleri, Finlandiya ve Almanya'ya da sıçramıştı.

Çin'de, bu sabah itibarıyla, yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle can kaybı 170'e, virüs bulaşan kişi sayısı 7 bin 711'e yükselmişti.
son dakika son dakika haber cruise gemisi koronavirüs Çin Vuhan İtalya